קרפצ'יו דניס

ל- 6 מנות/סועדים חומרים: 500 גר' פילה דניס טרי מאוד1/3 כוס מיץ לימון טרי2/3 כוס שמן זית½ כפית גרגירי כוסברה שבוריםמלח ופלפל שחור גרוס10 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק מאודאופן ההכנה:שומרים את הדג קר מאוד (כך קל יותר לפרוס אותו).פורסים את הדג לעלים דקים בעזרת סכין חדה מאוד ומניחים על צלחת הגשה.מערבבים בקערית את מיץ הלימון עם השמן.מערבבים בעזרת מכתש ועלי את גרגירי הכוסברה ומפזרים על נתחי הדג, יוצקים מעט מהרוטב.מתבלים במלח ופלפל, מפזרים את הבצל מעל.מחכים דקה ואוכלים.כדי למנוע בלאגן בארוחה, ניתן לחתוך את הדג כשעתיים לפני הארוחה, ולסדר על צלחת. להצמיד לדג ניילון נצמד, ועם הארוחה מסירים את הניילון ומתבלים.ניתן להחליף את זרעי הכוסברה בבצל ירוק קצוץ, זרעי שומר, מעט אוזו, בצל סגול חתוך בעובי נייר, או כל מצרך אחר שמתחשק, אחרי שניסיתם כמובן.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 6 מנות/סועדים

חומרים:
500 גר' פילה דניס טרי מאוד
1/3 כוס מיץ לימון טרי
2/3 כוס שמן זית
½ כפית גרגירי כוסברה שבורים
מלח ופלפל שחור גרוס
10 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק מאוד

אופן ההכנה:
שומרים את הדג קר מאוד (כך קל יותר לפרוס אותו).
פורסים את הדג לעלים דקים בעזרת סכין חדה מאוד ומניחים על צלחת הגשה.
מערבבים בקערית את מיץ הלימון עם השמן.
מערבבים בעזרת מכתש ועלי את גרגירי הכוסברה ומפזרים על נתחי הדג, יוצקים מעט מהרוטב.
מתבלים במלח ופלפל, מפזרים את הבצל מעל.
מחכים דקה ואוכלים.

כדי למנוע בלאגן בארוחה, ניתן לחתוך את הדג כשעתיים לפני הארוחה, ולסדר על צלחת. להצמיד לדג ניילון נצמד, ועם הארוחה מסירים את הניילון ומתבלים.

ניתן להחליף את זרעי הכוסברה בבצל ירוק קצוץ, זרעי שומר, מעט אוזו, בצל סגול חתוך בעובי נייר, או כל מצרך אחר שמתחשק, אחרי שניסיתם כמובן.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר