ראשי דיונונים ברוטב קר של מיסו, וסאבי, ואצות וקאמה

ל- 4 מנות/סועדיםחומרים: 500 גר' ראשי קלמרי שטופים (ללא ה"מקור") ומסוננים מנוזלים50 גר' חמאה1 כף רוטב טריאקי (כמות שווה של סויה, סוכר ומירין)חומרים לרוטב:150 גר' מיסו לבן4 כף אבקת סוכר100 גר' סקה2.5 כף חומץ אורז1 כפית וסאבי (משחה)80 גר' אצות וקאמה מושרות וסחוטות אופן ההכנה:טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בעזרת ממחה ידני, למחית ירקרקה ושומרים במקרר.מלהיטים מחבת גדולה וממיסים בה חמאה עד שתשחים.מוסיפים את ראשי הקלמרי למחבת ומטגנים בזריזות עד שישנו את צבעם ויסתלסלו (כ- 30 שניות). אם המחבת לא מספיק גדולה או שהלהבה בכיריים בעוצמה נמוכה, יש לטגן את הקלמרי בשתי "נאגלות".יוצקים שלולית מהרוטב הקר על צלחת גדולה ומניחים באמצעיתה את הקלמרי. אפשר לגזור אצת נורי לפסים דקים ולפזר מלמעלה לשם תגבור הטעם הימי ובשם האסטטיקה.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
500 גר' ראשי קלמרי שטופים (ללא ה"מקור") ומסוננים מנוזלים
50 גר' חמאה
1 כף רוטב טריאקי (כמות שווה של סויה, סוכר ומירין)

חומרים לרוטב:
150 גר' מיסו לבן
4 כף אבקת סוכר
100 גר' סקה
2.5 כף חומץ אורז
1 כפית וסאבי (משחה)
80 גר' אצות וקאמה מושרות וסחוטות


אופן ההכנה:
טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בעזרת ממחה ידני, למחית ירקרקה ושומרים במקרר.
מלהיטים מחבת גדולה וממיסים בה חמאה עד שתשחים.
מוסיפים את ראשי הקלמרי למחבת ומטגנים בזריזות עד שישנו את צבעם ויסתלסלו (כ- 30 שניות). אם המחבת לא מספיק גדולה או שהלהבה בכיריים בעוצמה נמוכה, יש לטגן את הקלמרי בשתי "נאגלות".
יוצקים שלולית מהרוטב הקר על צלחת גדולה ומניחים באמצעיתה את הקלמרי.
אפשר לגזור אצת נורי לפסים דקים ולפזר מלמעלה לשם תגבור הטעם הימי ובשם האסטטיקה.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר