3 מנות. 300 קלוריות למנה. הכנה של רביולי עם רוטב על בסיס שמנת תוסיף 100 קלוריות למנה
חומרים:
1 חבילה רביולי במילוי תרד וגבינה
2 כפות חמאה
2 שיני שום
1 סלסילת פטריות שמפניון
1 סלסילת פטריות יער
2 כפות בזיליקום קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם (רצוי גרוס גס במטחנה)
עשבי תיבול (גרוסים במטחנה) לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את הרביולי לפי ההנחיות שעל האריזה.
מסננים ומקפיצים במסננת עם כף חמאה.
להכנת הרוטב ממיסים בסיר את החמאה הנותרת.
קולפים וכותשים את שיני השום. מוסיפים את השום לסיר.
שוטפים קלות את הפטריות משני הסוגים, ומייבשים בנייר סופג.
חותכים את הפטריות לפרוסות. מוסיפים את הפטריות לסיר ומאדים מעט תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומאדים עוד מעט.
לפני ההגשה מחממים את הרוטב ומקפיצים את הרביולי בתוכו.
ניתן להוסיף פרמזן מגורד מעל.
המתכון מתוך ספרה של ליאורה חוברה, 365 יום בלי תירוצים – בהוצאת כנרת