ריבת תאנים מרוקאית למימונה

 

חומרים:
קילו תאנים מחולקות לרבעים
800 קילו סוכר
מיץ מחצי לימון
לתיבול: כוכב אניס
מחייא (ערק)
קליפת לימון מגוררת
קינמון
3 מסמרי ציפורן

אופן ההכנה:
לבשל את הפרי עם הסוכר והמיץ עד לרתיחה.
לנקות את קצף המצטבר בסיר.
להעביר לאש בינונית.
להוסיף תבלינים – לא הכול יחד, כל פעם שילוב אחר.
להמשיך לבשל על לקבלת מרקם ריבה.
להכניס לצנצנת מעוקרת על מנת לאפשר אחסון לאורך זמן.


המתכון מתוך הספר "קסם המטבח המרוקאי" של השף והיועץ הקולינרי גיא פרץ עם ניסים קריספיל, בהוצאת על השולחן וכתר.
רשת מסעדת ORO מתמחה בגורמה מרוקאי, וממוקמת במושב גאליה ובראשון לציון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה