רקנאטי פטיט סירה-זינפנדל רזרב 2004

יין רקנאטי פטיט סירה-זינפנדל רזרב 2004, היוצא עתה לשוק, נעשה משילוב של ענבי פטיט סירה עם 30% ענבי זינפנדל.
היין יוצר לראשונה על ידי יקבי רקנאטי בשנת 2003 במהדורה מצומצמת של 6,500 בקבוקים וזכה באהדת הקהל, כך שחודשים ספורים בלבד לאחר השקתו אזל מהמלאי.

בשנת 2004 הוגדל היצור ל-11,300 בקבוקים, מספר אשר נגזר מהיבול בכרמי הפטיט סירה והזינפנדל בבציר זה. כשליש מכמות זו תיוצא השנה לארצות הברית, ולכן יוגבלו מכירות היין למסעדות ולחנויות יין נבחרות בלבד.

לפי דוברי היקב, היין באופיו הוא יין "עולם חדש" עסיסי ועז טעם, עשיר בצבע ובארומה, בעל טעמים בגוני ריבת אוכמניות, שזיפים טריים ואגוזי מלך.

ענבי הפטיט סירה של היין נבצרו באמצע חודש ספטמבר בכרם השוכן בגליל התחתון. האדמה הכבדה האדומה של האזור היוותה כר גידול מתאים לזן זה.
ענבי הזינפנדל נבצרו בתחילת אוקטובר בכרמי יקבי רקנאטי בקיבוץ מנרה שבגליל העליון. הכרם, השוכן בגובה של 800 מטרים מעל פני הים ונהנה מאקלים קריר ומהבדלי טמפרטורה גדולים בין היום ללילה, הניב זינפנדל קלאסי, קליל ופירותי, המהווה איזון מושלם לבשלותו של הפטיט סירה.

ענבי הפטיט סירה והזינפנדל, אשר נקלטים ביקב במועדים שונים, מותססים בנפרד במיכלים שונים, ומועברים ליישון ראשוני בחביות עץ אלון. לאחר מספר חודשים נערכת סדרת טעימות לבחינת האפשרויות השונות לשילוב בין שני הזנים. עם קבלת ההחלטה מבוצע הבלנד והיין מוחזר ליישון סופי בחביות.

בבציר 2004 השילוב אשר נמצא מוצלח מכולם על ידי לואיס פסקו, יינן יקבי רקנאטי, היה של 30% זינפנדל עם 70% פטיט סירה. שמונה חודשי יישון בחביות עץ אלון אמריקאי עידנו את הטאנינים העזים שביין והקנו לו מורכבות נוספת.

היין מתאים למאכלי בשר רבי טעם וגבינות חריפות. מומלץ להגישו בטמפרטורה של 16 עד 20 מעלות.
היין ישתבח בבקבוק במהלך 3-5 שנים משנת הבציר.

מחיר מומלץ לצרכן: 75 ש"ח






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה