שבלולי שמרים עם שברי שוקולד לבן ואגוזים

מתכון קל להכנה של חברת כרמית שמשלב שברי שוקולד לבן מתוצרתה

אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-20 דקות לקבלת מאפים אישיים. צילום סטודיו כרמית
אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-20 דקות לקבלת מאפים אישיים. צילום סטודיו כרמית

מצרכים לכ-24 שבלולים

לבצק

500 גרם קמח שמרים

1 מכל שמנת מתוקה לבישול

1/4 כוס סוכר דמררה

75 גרם חמאה

1 ביצה טרופה

 למילוי

1 כוס ממרח אגוזים או שקדים טבעי לא ממותק

1 כוס שברי שוקולד אגו לבן של כרמית

1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז, פקאן, מלך)

6 כפות סוכר דמררה

צילום סטודיו כרמית
צילום סטודיו כרמית

 אופן ההכנה

מחממים מעט את השמנת והחמאה עד שהנוזלים פושרים.

במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-3 דקות לבצק רך ואחיד.

עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-90 דקות.

מחלקים את הבצק לשניים.

על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית ארוכה וצרה בעובי כ- ½ ס"מ.

מורחים שכבה נדיבה של ממרח אגוזים (כ- ½ כוס).

מפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד.

מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.

בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ-12 פרוסות עגולות ברוחב כ-2 ס"מ.

מסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים.

חוזרים על אותה פעולה גם עם החלק השני של הבצק.

מכסים ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות.

אופים בתנור בחום בינוני  של 180 מעלות במשך כ-20 דקות לקבלת מאפים אישיים.

המאפים צריכים להיות זהובים ורכים – זהירות לא לאפות יותר מדי.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה