שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

מתכון של סבינה ולדמן עבור רשת טיב טעם למנת חג מרשימה. מיץ הגזר מעשיר את הבשר בטעמים מתקתקים המתאזנים בזכות עלי הגפן וקליפות ההדרים ורגע לפני ההגשה מפזרים על השוק תערובת תיבול איטלקית ירקרקה ומרעננת

צולים בתנור כשעה. מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול. צילום רונן מנגן, סטייליג עמית פרבר
צולים בתנור כשעה. מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול. צילום רונן מנגן, סטייליג עמית פרבר

מרכיבים ל־8 מנות

שוק טלה במשקל ½2-1 ק"ג

שמן זית להברשה ותיבול

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כוס מיץ גזר

2 ליטר ציר עוף או מים

4 גבעולי תימין

10 בצלי שאלוט

10 גזרים קטנים קלופים

10 תחתיות ארטישוק מבושלות

10 קישואים קטנטנים

10 עלי גפן

אופן ההכנה

גרמולטה הדרים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

הכנת שוק הטלה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מברישים שוק טלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מניחים בתבנית גדולה ועמוקה.

מרתיחים בסיר מיץ גזר עם ציר עוף או מים ויוצקים על השוק.

מוסיפים תימין, בצלי שאלוט וגזרים.

צולים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית ומעלים את החום ל-190 מעלות.

מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן.

מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

צולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול.

הגשה

בסמוך להגשה מכינים גרמולטה: מערבבים פטרוזיליה, שום וקליפות הדרים.

מפזרים על השוק הצלויה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה