fbpx

שטרודל גבינה ופרי העונה

חומרים לבצק:5 עלי פילו – מופרדים היטבמעט חמאת טרה – מומסתכפית שטוחה של קינמון ו- 2 כפות גדושות של סוכר מעורבבות יחדאופן הכנת הבצק:מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת.מפזרים מעליהם את תערובת הסוכר והקינמון, ומניחים את עלי הפילו אחד על השני בצורה שווה.חומרים לתערובת הגבינה:2 גביעי גבינת טרה 30 גר' סוכר2-3 ביצים4 כפות מחוקות קמחפקק תמצית ונילגרדת לימון – מחצי לימוןחצי כוס צימוקים כהים – מושרים בוויסקי (כשעתיים) – ומסונניםלקישוט: אבקת סוכראופן הכנת השטרודל:מערבבים היטב בקערה את כל חומרי תערובת הגבינה פרט לצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה.מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות.מניחים את תערובת הגבינה לרוחב הרבע הראשון של עלי הפילו ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ לכל צד.מגלגלים את עלי הפילו על התערובת גלגול אחד, מקפלים את השוליים לתוך הגליל וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל שלם וסגור.מניחים את השטרודל בתבנית עם נייר אפייה (כאשר סוף הגלגול כלפי מטה). וכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.המלצת השף:ניתן להחליף את הצימוקים בקוביות תאנים מיובשות.להגיש את השטרודל בתוספת כפית של שמנת חמוצה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לבצק:
5 עלי פילו – מופרדים היטב
מעט חמאת טרה – מומסת
כפית שטוחה של קינמון ו- 2 כפות גדושות של סוכר מעורבבות יחד

אופן הכנת הבצק:
מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת.
מפזרים מעליהם את תערובת הסוכר והקינמון, ומניחים את עלי הפילו אחד על השני בצורה שווה.

חומרים לתערובת הגבינה:
2 גביעי גבינת טרה 3%
180 גר' סוכר
2-3 ביצים
4 כפות מחוקות קמח
פקק תמצית וניל
גרדת לימון – מחצי לימון
חצי כוס צימוקים כהים – מושרים בוויסקי (כשעתיים) – ומסוננים
לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנת השטרודל:
מערבבים היטב בקערה את כל חומרי תערובת הגבינה פרט לצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות.
מניחים את תערובת הגבינה לרוחב הרבע הראשון של עלי הפילו ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ לכל צד.
מגלגלים את עלי הפילו על התערובת גלגול אחד, מקפלים את השוליים לתוך הגליל וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל שלם וסגור.
מניחים את השטרודל בתבנית עם נייר אפייה (כאשר סוף הגלגול כלפי מטה). וכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

המלצת השף:
ניתן להחליף את הצימוקים בקוביות תאנים מיובשות.
להגיש את השטרודל בתוספת כפית של שמנת חמוצה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר