במאמר זה נתייחס לטעמים של לחמים ויינות, נראה כיצד לשלב בצורה הטובה ביותר בין סוגי לחם שונים לבין זני יין מגוונים. נגלה את הסודות של השילוב הרצוי וכיצד ליצור חוויה בכל ביס ולגימה. אם אתם חובבי יין מושבעים או פשוט רוצים להרחיב את ההנאה והידע, המאמר יעזור להפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים.
הטעם של הלחם והיין
קודם כל, שימו לב כי לחמים מגיעים אל השולחנות ואל המדפים במגוון רחב של טעמים וסגנונות. לא רק הלחם הלבן הקליל אלא גם לחמי דגנים מלאים, לחם שיפון דחוס ומלא טעם, ועוד. גם היין מגיע במגוון רחב של טעמים, החל מיין לבן יבש ועד ליין אדום עשיר ובעל גוף. על כן, לפני שמתחילים לשלב ביניהם, חשוב לטעום כל אחד מהם בנפרד ולשים לב לטעמים ולמרקמים האופייניים. שימו לב האם הלחם מתוק או אולי חמצמץ, האם מלוח או די ניטרלי. כמו כן שימו לב האם היין יבש, חצי יבש או מתוק, האם הוא פירותי, בעל טעמי עשבים או שהוא די מתובל. תשומת הלב לנקודות האלה תעזור לכם לבחור את השילובים המתאימים ביותר. קיימים סוגים רבים של לחמים ולכל סוג טעם ומרקם ייחודיים שהולכים נהדר עם היין המתאים.
לשלב נכון לחם עם יין
ישנם מספר עקרונות עזר, שיכולים לעזור לכם ליהנות משילובים מוצלחים בין לחם לבין יין. באופן כללי כדאי לשלב לחמים קלים וניטרליים יחסית בטעמם, עם יינות לבנים קלילים ורעננים. לחמים כבדים ודחוסים יותר או כאלה שיש בהם הרבה טעם, הולכים נהדר עם יינות אדומים עשירים ובעלי גוף. חשוב להתחשב גם במרכיבים הנוספים בארוחה או בכריך, שמלווים את הלחם והיין. לדוגמה, אם אתם אוכלים גבינה עם הלחם, בחרו יין שמשתלב היטב עם הגבינה. אם אתם אוכלים בשר עם היין, בחרו לחם שמשתלב היטב עם הבשר.
מה הולך נהדר עם יין לבן
יין לבן יבש כמו סוביניון בלאן משתלב נהדר עם לחמים קלים, לחמניות, בגט או לחם לבן אחר. היין הרענן שיש בו חומציות עדינה, מאזן את המרקם האוורירי של הלחם הזה ויוצר חוויה מרעננת ונעימה בפה. שילוב נוסף מומלץ הוא יין רוזה לבן יבש, שמשתלב נהדר לדוגמא עם פוקצ'ה או עם לחם שיש בו תוספות כגו אגוזים או זיתים. הטעמים הפירותיים של יין פירותי משתלבים היטב עם הטעמים המלוחים והעשירים של הלחם.
מה הולך נהדר עם יין אדום
יין אדום בעל גוף כמו קברנה סוביניון או מרלו, משתלב נהדר עם לחמים דחוסים ובעלי נוכחות, כמו לחם שיפון או לחם מחמצת. הטעמים העזים של היין משלימים את הטעמים העמוקים של הלחם, ויוצרים חוויה של ביס נפלא. שילוב נוסף מומלץ הוא יין אדום לא כבדי מדי, עם חלה. הטעמים הפירותיים והמתוקים של היין משתלבים היטב עם המרקם הרך והכיפי של החלה.
תנו לטעם לדבר
למרות שהסברנו על עקרונות לשילוב לחם ויין, חשוב לזכור שהטעם הוא עניין אישי. אל תפחדו להתנסות בשילובים שונים ולגלות מה הכי טעים לכם. נסו לשלב לחמים מתוקים עם יינות קינוח או יינות אחרים. נסו לחמים פיקנטיים עם יינות משתנים בכל פעם מחדש. אל תהססו לצאת מהקופסה, שהרי המטרה היא ליהנות משילובים שמשמחים את החך.





