fbpx

שימושים ביתיים במלח

מלח מחזק טעמים, מחזק מרקם, מרכך בשר, הכשרה באמצעות מלח, ומלח מסייע גם בניקיון
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

לפניכם שורת שימושים ביתיים במלח:
מלח מחזק טעמים: שימוש במינון נכון של מלח ידגיש טעמים טבעיים שונים המצויים בתבשיל.

מלח מחזק את מרקם המזון: המלח מחזק את פעילותו של הגלוטן בבצק, ומקנה לו מרקם אחיד וחזק. בנוכחותו הגלוטן אוצר יוצר נוזלים בבצק, ובכך מאפשר לו לתפוח ללא קרעים.

מלח מרכך בשר: המלח מאפשר למים להתקשר לחלבון הבשר, וכך גורם לריכוכו של בשר מעובד.

מלח כחומר משמר: ריכוז גבוה של מלח בתהליכי החמצה מקטין את קצב התסיסה גם בחמוצים וגם בגבינות.

מלח משמר מזון: אחת השיטות הטבעיות לשימור מזון לאחר שבושל, היא הוספת מלח לתבשיל. תוספת המלח תמנע מחיידקים ומיקרואורגניזמים הגורמים לקלקול המזון, להתקיים ולהתפתח. שיטת ההמלחה כשימור מתבצעת על בשרים, דגים, גבינות.

מלח בתהליך ההכשרה: במטבח היהודי הכשר משמש המלח לסילוק הדם מחלקי הבשר ולהכשרתו לשימוש.

טיפים על קצה המזלג:
מומלץ להוסיף מלח למי בישול הירקות רק לאחר שהמים רתחו.
כדי לשמור על עסיסיות הבשר בזמן צלייתו, יש להמליחו רק לאחר הצלייה.
בעת בישול קטניות, יש להוסיף את המלח רק בגמר הבישול.
אפיית בשר, דגים ועופות במעטה מלח, אוצרת בתוכם את רוב עסיסיותם.

מלח כחומר ניקוי: המלח ניחן גם בכושר חיטוי וניקיון. הוא יעיל בהסרת כתמי יין ודם מאריגים, ניקוי עובש וכתמי חלודה, ספיגת כתמי דיו, הברקת כלי מתכת.

ענבל טרופ-קירש היא מנהלת השיווק בחברת המלח לישראל, יצרנית מותג "מלח הארץ"

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה