חומרים:
1.5 ק"ג חזה עוף פרוס לפרוסות דקות
1/2 ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
80 גרם (3 כפות) סילאן – חצר כנרת
לתיבול: צ'ילי, מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
משפדים את חזה העוך על שיפוד
צולים את השיפודים על גריל פחמים
לרוטב החום מוסיפים את הסילאו והתבלינים
יוצקים את הרוטב על השיפודים
הסילאן מופק ממיצוי פרי התמר המשובח. מיץ תמרים מרוכז שמופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם. מרקמו הנוזלי דומה לזה של הדבש, אך טעמו עדין יותר, ולכן הוא מתאים למגוון רחב של מאכלים. אידיאלי כממתיק במרינדות ותבשילים, בעיקר באלו הדורשים השחמה. מתאים לתבשילי עוף ובקר, ירקות מבושלים, אוכל סיני, מוקפצים, ועוד.