שיפודי פרגיות עוף על מצע סלט תאנים וארוגולה ברוטב דבלים

 

חומרים ל- 5 מנות

1ק"ג פרגיות עוף, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

למרינדה
חצי כוס שמן זית
1 כף עלי אורגנו קצוצים
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
1 כף עלי טרגון קצוצים
5 שיני שום כתושות
קורט מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי

לרוטב
חצי כוס דבלים (תאנים יבשות), ללא עוקץ
1 וחצי כוסות פורט (או בוז'ולה)
1 כפית שטוחה חוויאג' לקפה
1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
2 כפות חומץ בלסמי

לסלט
15 תאנים גדולות ובשלות, חתוכות לרבעים
3 כפות צנוברים קלויים
3 כפות פקורינו מגורדת (או גבינה חריפה אחרת)
250 גרם עלי רוקט

אופן ההכנה
1. משפדים את קוביות העוף על 10 שיפודי עץ.

2. בתבנית עמוק מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים בתוכה את השיפודים. משרים למשך 4 שעות לפחות.

3. מכינים את הרוטב: בסיר מבשלים את החומרים עד לאידוי 1/3 מכמות הנוזלים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים לרוטב סמיך.

4. לפני ההגשה: מדליקים את התנור על גריל וצולים את השיפודים על רשת משומנת במשך 4 דקות. הופכים וצולים עוד 3 דקות. מערבבים את חומרי הסלט, מסדרים בצלחות, מעליו מניחים את השיפודים ויוצקים מהרוטב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה