שישי ראשון בכל חודש ביקב כרמי יוסף – "ברבדו"

היקב נמצא בליבו של הכרם, כך שתהליך ייצור היין מתחיל דקות מספר לאחר הבציר הידני הקפדני, עם עלות השחר. היין מיוצר על פי הידע הרב והניסיון שנצברו על ידי הייננים בטכנולוגיה מתקדמת המבטיחה קבלת יין בעל איכויות גבוהות

החל מפברואר 2007 ייפתח יקב כרמי יוסף – יצרן יינות ברבדו – באופן קבוע בכל יום שישי הראשון של החודש בין השעות 10:00-12:30.
עלות כניסה: 10 ש"ח – זיכוי עם קניית יין.
כמו כן יבוצעו טעימות מהיינות המשווקים:
קברנה סובניון 2004, מרלו 2004, ושרדונה 2006.
בנוסף לטעימות היין ולכיבוד הקל, יוכלו המבקרים לקנות מיינות ברבדו.

יינני היקב הם פרופסור בן עמי ברבדו ופרופסור עודד שוסיוב
הכרמים והיקב נמצאים ליד המושבה כרמי יוסף בשיפולי הרי יהודה בואך ירושלים, על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. עוד מימי מלכות שלמה הייתה ידועה אדמה זו בהתאמתה הרבה לגידול ענבי יין משובחים. האקלים האופייני לאזור הגבעות של מרגלות ההרים, מצטיין בניקוז אוויר יעיל ובטמפרטורות לילה נמוכות. בעלות המשפחות על הכרמים והיקב מאפשרת לייננים שליטה מלאה על אופן הטיפול בכרם ליצירת ענבים באיכות מעולה. בכרם מתבצעות פעולות זמירה, דילול אשכולות וטיפול בנוף הצמחי להשגת רמת יבול אופטימאלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצות, חומרי הצבע ותכולת המינרלים בעלים ובפרי. כמו כן מתבצע טיפול בעקה (STRESS) להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר.

היקב נמצא בליבו של הכרם, כך שתהליך ייצור היין מתחיל דקות מספר לאחר הבציר הידני הקפדני, עם עלות השחר. היין מיוצר על פי הידע הרב והניסיון שנצברו על ידי הייננים בטכנולוגיה מתקדמת המבטיחה קבלת יין בעל איכויות גבוהות. תהליך התסיסה הייחודי מתבצע בטמפרטורות שונות המביאות למיצוי פוטנציאל איכות התירוש בכל אחד משלבי התסיסה. היין יוצר בתהליך ייחודי המשלב חקלאות אינטנסיבית בכרם ושיטת ויניפיקציה המביאה למקסימום את ארומת הפרי.

יינות היקב:
BRAVDO קברנה סובניון 2004

90% ענבי קברנה סוביניון, מחצית בציר ספטמבר ומחצית בציר מאוחר, וכן 10% ענבי מרלו.
היין מוכן לשתייה וצפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך חמש עד שמונה שנים.
צבע אדום עמוק וצלול. גרגרי יער בשלים ופלפל ירוק ושחור, שזיף וניחוח וניל. היין עשיר ובעל גוף מלא, טאנינים רכים וטעמי פרי מורכבים ומתמשכים.

BRAVDO מרלו 2004
85% ענבי מרלו, 15% ענבי קברנה סוביניון.
היין מוכן לשתייה, וצפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך ארבע עד שבע שנים
צבע אדום ארגמני עמוק וצלול. עשבי תיבול, גרגרי יער בשלים, אניס וניחוח וניל. היין עשיר ובעל גוף מלא, טאנינים רכים וטעמי פרי מורכבים ומתמשכים.

היינות האדומים יושנו במשך 12 חודשים בחביות עץ המיוצרות ברובן מעץ אלון צרפתי ומיעוטן מעץ אלון אמריקאי, ליצירת שילוב נכון בין ארומת הפרי וניחוח החבית. היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים.

BRAVDO שרדונה 2006
100% ענבי שרדונה.
היין מוכן לשתייה, וצפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך שלוש עד שש שנים.
צבע קש עם גוון ירקרק עמוק וצלול. ארומת פרי עוצמתית, אננס, הדר, ופירות טרופים. ניחוח וניל עדין ומאוזן. היין בעל גוף וטאנינים רכים.

תהליך ייצור היין: מיץ הענבים צונן במהירות בטמפרטורה נמוכה, ועבר תהליך שיקוע של 24 שעות בקור להרחקת חלקיקים. המיץ הצלול החל תסיסה בטמפרטורה נמוכה במיכל נירוסטה. לאחר שיא התסיסה הועבר 2/3 מהיין להמשך תסיסה בחביות עץ אלון חדשות, מחציתן צרפתי ומחציתן אמריקאי. בתום התסיסה בוצע תהליך התיישנות על גבי השמרים למשך 3 חדשים. לפני הביקבוק מוזג היין מהתהליך הקלאסי "חמאתי" עם היין מהתסיסה הקרה. התוצאה היא יין בעל דגש פירותי, כמיטב המסורת של יינות "ברבדו".


יקב כרמי יוסף
BRAVDO
050-3375767
www.bravdo.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר