שישליק פרגיות בשום נענע וסומק

חברת עוף טוב מציעה מתכון עבור ארוחת מנגל ביתית להכנה על גריל ביתי, פלנצ'ה או מחבת פסים על הכיריים

משחילים את הנתחים על שיפודים וצולים על גריל ביתי או במחבת פסים על הכיריים. צילום דן פרץ

חומרים ל-5 מנות

שיני שום קלופות (מראש שום שלם)

8 גבעולי נענע טריים

1 כף גדושה סומק

מיץ מ-2 לימונים

1/4 כוס שמן זית

מלח ים

פלפל שחור גרוס

1 ק"ג פרגיות (ירך עוף מפורק)

אופן ההכנה

קוצצים דק את שיני השום ומעבירים לקערה.

מפרידים את עלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הסומאק.

יוצקים על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית.

מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

חותכים את העוף לנתחים בגודל אחיד ומסירים עודפי שומן וגידים.

מעבירים את הנתחים אל המשרה ומעסים אותם בעזרת הידיים במשך כדקה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה או למשך לילה שלם.

משחילים את הנתחים על שיפודים.

צולים על גריל ביתי או במחבת פסים על הכיריים.

מגישים עם עגבניות צלויות, טחינה טובה ופיתה טרייה.

טיפ

לקבלת שיפודים חגיגיים השחילו עגבניות שרי בצבעים שונים בין נתחי הפרגית על השיפוד.

צרבו את הפיתות על מחבת לוהט להעשרת טעם הגריל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה