זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רכיבים:
1 שליו
1 טארט מלוח אישי
4 כפות של בצל קצוץ
1 כף של עלי תרד
4 כפות חמאה
2 כפיות דבש
1 כפית של סוכר חום
3 כפות פטל (הפרי)
3 כפות שמנת
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
לוקחים את הבצל ביחד עם הדבש והסוכר במחבת ומערבבים עד שהתערובת הופכת לקרמל.
ממלאים את הטארט במילוי הנ"ל.
להקפיץ את החמאה עם התרד ואז לשפוך על תערובת הבצל שהונחה על גבי הטארט.
מטגנים את השליו על מחבת עד שהוא מקבל צבע זהוב.
מניחים על הטארט.
מערבבים את הפטל עם השמנת בסיר על האש כ-10 דקות עד לקבלת הרוטב.
להגיש את השליו עם רוטב הפטל והשמנת.
לקשט עם פטל בצד, או כל פרי יער אחר.