שנה מלאת בריאות כרימון

בסעודת חג ראש השנה מככב הרימון – את פרי הרימון נהוג לאכול ולאחל שיירבו זכויותינו כרימון – כמספר גרגריו

הרימון, שהינו אחד משבעת מיני ארצנו, נחשב ביהדות סמל למצוות טובות. הרימון מכיל 613 גרעינים כמספר תרי"ג המצוות. כבר בימי קדם נחשב הרימון לפרי בעל סגולות מרפא רבות. אכילת רימון, אם כך, מזכה אותנו גם בשמירה על בריאות טובה.

עוד מימי קדם השתמשו ברימון, על כל חלקיו, לטיפול במספר רב של בעיות בריאותיות.
ברפואה העממית נוהגים להשתמש בפרי הרימון לסילוק טפילים מהמעיים, ריפוי פצעים, עצירת דימום והקלה על טחורים, שלשולים.
הרימון מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון רבי עוצמה (יותר מאשר בתה ירוק או ביין אדום), וכן תכולה גבוהה של ויטמינים ומינרלים.

בשנים האחרונות גילו מחקרים כי לרכיבי הרימון תכונות תרפוטיות רבות, ביניהן: הורדת רמות כולסטרול, שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מניעת התפתחות גידולים סרטניים, הקלה על דלקת מפרקים ואוסטיאופורוזיס, חיזוק מערכת החיסון, מניעת דלקות וזיהומים, החלקת קמטים, הבהרת פיגמנטציה.

שתיית מיץ רימונים על בסיס יומי מומלצת לכל אחד, ומסייעת למגוון רחב של בעיות בריאותיות:
• הורדת רמות גבוהות של כולסטרול
• שמירה על הלב וכלי הדם
• הרגעת שיעול
• הקלה על כאב ראש לאחר שיכרות
• ניקוי הדם
• חיזוק כללי
• הקלה על בצקות
• טיפוח העור
• חיזוק האון המיני
• הקלה על זיהומים במערכת העיכול
* חשוב לציין – שתיית מיץ רימונים אינה מומלצת לסובלים מאבנים בכליות.

שימוש ביתי בחלקי הרימון – טיפים להקלה על בעיות בריאותית:
• בחילות והקאות: אכילת פרי בשל או שתיית מיץ רימונים עם נענע.
• תולעים במעיים: מרתיחים ליטר מים, בתוספת 50 גרם קליפות רימונים במשך רבע שעה, מקררים ושותים על קיבה ריקה.
• טחורים: מרתיחים קליפות רימונים בשמן זית עד 5 דקות, מקררים ומורחים מספר פעמים ביום על הטחורים.
• כיב בקיבה ובתריסריון: מייבשים בצל קליפות רימונים טוחנים או כותשים עד דק, מערבבים עם מעט דבש ואוכלים כף לאחר כל ארוחה.
• גזים במערכת העיכול ושלשולים: מרתיחים חופן קליפות בליטר מים, מקררים ושותים כוס לאחר כל ארוחה.
• פצעים וכוויות: מייבשים קליפות רימונים, כותשים ומכינים אבקה אותו ניתן לפזר על פצעים, כוויות ופצעונים, גם אצל ילדים.
• חיזוק שיער כהה ומניעת קשקשים: מערבבים אבקת קליפות רימונים בחינה ומורחים על השיער. התערובת מעניקה גוון שחור לשיער.
• פצעים בפה/ דלקות חניכיים: מרתיחים שלוש כפות קליפות רימונים בכוס מים, מגרגרים שלוש פעמים ביום.
• דלקת עיניים: מרתיחים 3 כפות קליפות רימונים בכוס מים. מצננים ומשתמשים בנוזל לקומפרסים, מספר פעמים ביום.
• טיפוח עור הפנים: מורחים כל יום מיץ מקליפת רימון טרייה שנכתשה או מכינים מסיכת פנים: מוצאים גרגירים מחצי רימון (עדיף בעלי גוון ורדרד) מכניסים לבלנדר בתוספת שתי כפיות דבש ושתי כפיות שמן זית. מורחים על הפנים ולאחר עשר דקות שוטפים עם מים קרים.

צריכה של תמצית רימונים תפחית מצבי דלקת, תמנע זיהומים ופטרת, תשמור על היגיינת מערכת העיכול, תבהיר פיגמנטציה של העור ותפחית סיכון למחלת הסרטן.

לחברת "סופהרב" יש תמצית רימונים לשמירה על בריאות הלב, הפחתת כולסטרול ואיזון יתר לחץ דם התמצית מכילה חומצה אלג'ית – הרכיב הפעיל ברימון.
רוב התכונות התרפויטיות של הרימון נובעות מתכולתה הגבוהה של חומצה אלג'ית בזרעים. זרעי הרימונים מכילים 40% חומצה אלג'ית שהיא תרכובת פוליפנולית, נוגדת חימצון רבת עוצמה.

נמצא כי לחומצה אלג'ית יכולת להאט גדילת תאי סרטן, למנוע יצירת כלי דם בתאים סרטניים (אניוגנזה) ולגרום למותם. חומצה אלג'ית מפחיתה עקה חימצונית, מעכבת חימצון LDL ומפחיתה סיכון למחלות כלי דם כליליים. כמו כן מגנה חומצה אלג'ית על הכבד, תומכת בפירוק וסילוק של חומרים מסרטנים מהדם, מפחיתה סיכון למחלות לב, מומי לידה ותורמת להחלמת פצעים. 
מחיר לצרכן ל- 60 כמוסות צמחיות 108 ₪. להשיג ברשתות הפארם ובתי הטבע הנבחרים.

אורלי איתן היא  נטורופתית בכירה בחברת "סופהרב" ויטמינים מינרלים ותוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר