שפים מניו אורלינס לימדו הכנת אוכל קריאולי חריף בבית הספר למלונאות תדמור

ארבעה שפים מפורסמים מניו אורלינס הציגו בתדמור ג'מבלייה חריף שלא היה מבייש את האוכל במסעדות תימניות

בשישי האחרון התקיימה סדנת אומן לשפים מקומיים בכיתות האמפי של בית הספר המרכזי למלונאות תדמור.השפים בש ושעיה בבי"ס תדמור
ארבעה שפים בעלי שם עולמי מניו אורלינס, ביניהם ג'ון בש עטור הפרסים שדורג ע"י מגזין Food & Wine כאחד מעשרה השפים הטובים בארה"ב, הציגו בישול קריאולי במיטבו במסגרת פרויקט שותפות של הסוכנות היהודית וראש העין, בשיתוף צה"ל, משרד התיירות, איגוד השפים הישראלי וביה"ס המרכזי למלונאות תדמור.
בסדנה צפו שפים מכל הארץ ותלמידי בית הספר.

השף ג'ון בש בישל יחד עם השף אלון שעיה, אשר חי בארה"ב מגיל 4, מאכלים קריאולים המזוהים יותר מכל עם ניו אורלינס.
שף ג'ון בש אמר: "המטבח של ניו אורלינס מאופיין בחריפותו ובבסיסו קוביות סלרי, בצל ופלפל, שילוב של המטבח הצרפתי והאפריקאי".
בש הוסיף שהקשר שלו לישראל התחיל עם הצטרפותו של שף אלון שעיה למסעדה שלו בניו אורלינס. "בתקופת שטפונות הסופה קתרינה, התנחלו שף שעיה ומשפחתו בביתי, וכיום אנחנו משפחה אחת גדולה ומאושרת."

בין המתכונים בישלו השפים את הג'מבאלייה הקריאולית המפורסמת – גרסה מקומית לפאייה הספרדית, אולם שונה בטעמה.

"רוב המתכונים הקריאולים מתבשלים בסיר אחד, וכל ילד בלואיזיאנה חייב לעבור את מבחן בישול הרביכה השחורה, שהינה חלק ממתכון הג'מבאלייה" הוסיף שף בש.

רכיבי המתכון כללו את מרכיבי הג'מבלאייה הקלאסית: פלפל, בצל וסלרי קצוצים עם תערובת תבליני קייג'ן חריפה, אליהם נוספו נתחי עוף, נקניקיות ואורז מאודה, בתוספת רוטב עגבניות בשלות.
הסדנה הסתיימה בטעימות של ג'מבלאייה ומנות קריאוליות נוספות, כמו במיה ברוטב קייג'ן חריף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר