4 מנות
מצרכים:
15 שרימפסים מקולפים
3 קוביות חמאה
300 מיל שמנת
כוס יין לבן
3 שיני שום קצוצות
מחית קארי אדום, צהוב וירוק
צרור כוסברה
מנגו
בצל סגול
לימון
יוזו (תמצית הדרים יפנית)
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים חמאה במחבת,
מוסיפים חלק מהשום וחמישה שרימפסים, ומקפיצים אותם עד שצבעו של השרימפס משתנה לאדום.
מוסיפים יין לבן, קארי ושמנת.
מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים כדקה.
חוזרים על אותה פעולה עם כל אחד מהקארים (כל קארי במחבת נפרדת – אדום, צהוב, ירוק).
שוטפים היטב את הכוסברה, חותכים את הגבעולים ומשליכים.
מקלפים את המנגו ופורסים לרצועות דקות.
פורסים את הבצל לרצועות.
מערבבים את חומרי הסלט יחד עם שמן זית, היוזו והלימון.
מתבלים במלח ופלפל.
הגשה:
מניחים את הסלט במרכז הצלחת.
את השרימפסים מסדרים בערימות נפרדות מסביב לסלט.
ממתכוני עכבר שף 2009