חומרים לרוטב לשרימפס (אפשר גם להכין עם עוף):
60 גרם שמן זית
15 גרם ג’ינג’ר קצוץ
50 גרם שום קצוץ
40 גרם צ'ילי
155 שאלוט קצוצים
150 גרם יגרמייסטר
250 גרם דבש
150 גרם סוכר
250 גרם חומץ יין אדום
50 גרם פלפל צ'יפוטלה
1 כף כמון
2 כפיות זרעי כוסברה
אופן ההכנה
מאדים את כל הירקות בשמן זית.
מוסיפים את התבלינים – כמון וזרעי כוסברה.
מוסיפים את הדבש והסוכר ומצמצמים.
מוסיפים את הייגרמייסטר והצ'יפוטלה.
מבשלים כ- 5 דקות.
מוסיפים בזהירות את החומץ ומבשלים עוד 5 דקות.
מוסיפים 1/2 ליטר מים ומבשלים 30 דקות.
חומרים ללחם תירס
440 גרם חמאה
400 גרם קמח
100 גרם סוכר
10 גרם מלח ים
20 גרם אבקת אפייה
4 גרם סודה לשתייה
4 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
280 מ"ל חלב
400 גרם פולנטה
אופן ההכנה
שוקלים את כל המרכיבים היבשים ביחד, הרטובים ביחד, החמאה בנפרד.
מכניסים את החמאה לתנור ל- 10 דקות.
מוציאים את החמאה, מקררים, יוצקים על המרכיבים הרטובים.
מכניסים את כל הרכיבים היבשים מכניסים לתוך הרטובים.
שמים את העיסה בתנור ואופים ב- 175 מעלות למשך שעה.
הגשה
מקפיצים את השרימפס ברוטב.
מגישים את המנה עם סלט אבוקדו ועלי קייל.