שרימפס ברוטב עגבניות, נענע וחזה אווז מעושן

 

4 מנות

מצרכים
800 גרם שרימפס מקולף ונקי
80 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות 1 ס"מ
10 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
150 מ"ל יין לבן יבש
50 גרם חמאה
מלח, פלפל, שאטה טחון
שמן זית
800 גרם רוטב עגבניות

להכנת הרוטב
1 ק"ג עגבניות חתוכות 2 ס"מ
50 גרם שום קלוף ופרוס
100 גרם בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
100 גרם סוכר לבן
100 מ"ל שמן זית
מלח פלפל
מעט מים לדילול הרוטב

אופן הכנה
להכנת הרוטב: לבשל בסיר בשמן זית, שום פרוס, עגבניות חתוכות ובצל, עד ריכוך. לתבל ולדלל במעט מים. לרוטב סמיך, מקררים מעט וטוחנים בבלנדר.

לחמם במחבת גדולה שמן זית, ולהוסיף אווז מעושן. לטגן עד פריכות מבלי לשרוף.

מוסיפים שום פרוס, יין לבן ומבשלים עד צמצום היין לחצי.

מוסיפים רוטב עגבניות לפי הצורך, מתבלים במלח, פלפל, שאטה.

מוסיפים חמאה, מערבבים, ומוסיפים נענע קצוצה.

מכניסים למחבת את השרימפס למשך דקה וחצי עד שהם מתקפלים וצבעם הופך לבן אטום.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה