תבור מסחה קברנה סוביניון 2003 נחנך ברשת דרך היין

רשת דרך היין פתחה היום את ראשוני בקבוקי תבור מסחה קברנה סוביניון 2003 שהגיעו אליה.
בדרך כלל מבקבקים כמות קטנה יחסית של בקבוקי מסחה – הסדרה הגבוהה והיוקרתית ביותר של יקב תבור.

היין שטעמתי עשוי 80% ענבי קברנה סוביניון, 12% מרלו, ו- 8% שיראז, עם 14.5% אלכוהול ביין שבוקבק בדצמבר 2005 לאחר שהייה של שנה להתיישנות בחביות עץ – חצי צרפתיות חצי אמריקאיות. היין טוב, אלגנטי ובעל גוף מלא פרי. ריחות פרי יער בשל, עם תיבול ארז וטבק ומעט ריח ירוק. הטאנינים אלגנטיים והסיומת מפולפלת ופיקנטית.
היין מתומחר באזור ה-120 ₪. טועמים אחדים שהיו לצידי אהבו כמוני את היין. אולם רף המחיר שהוצב ליין צרם במקצת לטועמים, ולדבריהם היו צריכים ביקב לתמחר אותו ב-85-90 ₪, שזה בהחלט לדעתם סכום ראוי ליין.

כן הוטעם כאן לראשונה יין הקינוח של תבור הנקרא תבור מסחה –קינוח, והדגש פה הוא קינוח של יין אדום.
היין העשוי מענבי מרלו מכרם קטן וותיק. הענבים נבצרו באוקטובר 2003 כשהם כבר במצב כמעט מצומק, עם תכולת סוכר טבעי גבוהה בפרי של 28 בריקס.
היין נמכר במארז מיוחד, שבתוכו פקק שעם מתחלף, כמו בבקבוקי הפורט.
האף של היין מתקתק ומזכיר ריבה. מדובר ביין קינוח מתוק שתכולת האלכוהול שלו – 14.8%, מסתתרת בתוך המתיקות שאינה משתלטת. היין שהה 24 חודש בחביות צרפתיות שהעניקו לו ארומטיות גבוהה. יש להגישו קר.

בנוסף הוטעמו תבור קברנה סוביניון טרה רוסה 2004, תבור מרלו גיר 2004, תבור שרדונה בזלת 2005, ותבור סוביניון בלאן גיר 2005, שעליו אני מבקש להתעכב עוד קמעא.
מדובר ביין קיצי, עם אף מצוין המזכיר גויאבה, פרי טרופי והרבה עשב ירוק. זהו יין עשוי היטב, יין מינרלי, עם סיומת ארוכה.
מספרים שמדובר בענבים המגיעים מכרם ותיק בן למעלה מ-25 שנה; והפרי מהגפן הוותיקה בהחלט מוסיף מימד. הגישו אותו קריר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה