תבניות וופלים עוברות הליך ניקוי יסודי בקרח יבש, במקום חומרי ניקוי רעילים ומסוכנים

המילה האחרונה בענף המזון היא ניקוי במהירות גבוהה של תבניות בישול בפתיתי קרח יבש שלא מותירים כל עדות או סימן

אחד הסודות השמורים בענף המזון בארץ הינו הליך ניקוי התבניות ומשטחי הענק, בתום הליך הכנת המוצר. עד לאחרונה נאלצו מפעלי המזון בארץ ובעולם לנקות את המשטחים באמצעות חומרי ניקוי חזקים, אך רעילים. כעת, בזכות פתיתי קרח יבש המכונים 'המחסל השקט', המותזים במהירות גבוהה על המשטח, מתבצע הליך הניקוי ביעילות ומהירות וללא כל סימן.

בשנים האחרונות הפך הליך הניקוי בקרח יבש לאחד הפתרונות הפופולאריים בתעשיית האלקטרוניקה, הפלסטיקה וההיי-טק. הקרח היבש נמכר בשלושה מצבים שונים: גושי בלוקים, 'טמפונים' ופתיתים.
אחד מיתרונותיו הבולטים של הקרח היבש הוא עלותו הזולה, וכן העובדה כי פתיתי הקרח היבש יכולים להיכנס לכל פינה וכל מקום נסתר במשטח ולנקותו מיידית. פתית הקרח מתאדה עם נגיעתו במשטח 'חם' כך שלא נותר כל סימן לעדותו.

"הקרח היבש הוא מחסל שקט. הוא מנקה את המשטח ולא מותיר אחריו עקבות", אומר אריה סירוטקין, האחראי על תחום הקרח היבש בחברת מקסימה, שהנה חברה בת של פרקסאר, חברת הגז השנייה בגודלה בעולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר