fbpx

תבשיל כרעיים ברוטב פטריות ערמונים ובצלצלי שאלוט

'עוף טוב' מציעה מתכון חגיגי למנה עיקרית בארוחות ראש השנה שיהפוך את שולחן החג שלכם למיוחד וטעים יותר
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים ל-6 מנות

3  כרעיים חצויות (אפשר גם שלמות) כמו של עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1/3 כוס שמן קנולה

2 בצלים חצויים ופרוסים לטבעות

1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

4 סלסלות פטריות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)

5 פטריות שיטקה טריות חתוכות לרצועות דקות

2 חבילות ערמונים בוואקום

4 שיני שום פרוסות

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

4 כפות סילאן

1/2 כוס יין אדום

3 כפות רכז רימונים

 להגשה

50 גרם צנוברים קלויים

1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.

מטגנים בו את טבעות הבצל כ-5 דקות עד שנעשות שקופות ומתחילות להזהיב.

מוסיפים את השאלוט.

מתבלים במלח ובפלפל.

מטגנים עוד 3 דקות עד שהשאלוט מתחילים להזהיב מעט בשוליים.

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים.

מטגנים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכרעיים, שום, ממרח עגבניות, סילאן, יין ורכז רימונים.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים כ-45 דקות או עד שהעוף מבושל.

מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר