תבשיל כרעיים ברוטב פטריות ערמונים ובצלצלי שאלוט

'עוף טוב' מציעה מתכון חגיגי למנה עיקרית בארוחות ראש השנה שיהפוך את שולחן החג שלכם למיוחד וטעים יותר

מבשלים כ-45 דקות או עד שהעוף מבושל. מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם. צילום אנטולי מיכאלו

מצרכים ל-6 מנות

3  כרעיים חצויות (אפשר גם שלמות) כמו של עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1/3 כוס שמן קנולה

2 בצלים חצויים ופרוסים לטבעות

1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

4 סלסלות פטריות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)

5 פטריות שיטקה טריות חתוכות לרצועות דקות

2 חבילות ערמונים בוואקום

4 שיני שום פרוסות

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

4 כפות סילאן

1/2 כוס יין אדום

3 כפות רכז רימונים

 להגשה

50 גרם צנוברים קלויים

1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.

מטגנים בו את טבעות הבצל כ-5 דקות עד שנעשות שקופות ומתחילות להזהיב.

מוסיפים את השאלוט.

מתבלים במלח ובפלפל.

מטגנים עוד 3 דקות עד שהשאלוט מתחילים להזהיב מעט בשוליים.

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים.

מטגנים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכרעיים, שום, ממרח עגבניות, סילאן, יין ורכז רימונים.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים כ-45 דקות או עד שהעוף מבושל.

מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה