תבשיל שוקי עוף עם קונפיטורת משמש

 

החומרים הדרושים
שוקי עוף
12 בצלי שאלוטס
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר קצוץ
4 שיני שום מעוכות
1 בצל קצוץ
כף טימין
10 עלי מרווה קרועים
חצי כוס יין לבן יבש
1 כף סויה
פלפל גרוס
מלח
שמן תירס
1 גביע קונפיטורת משמש (ענבי ציון)

אופן הכנה
מפלפלים וממליחים את שוקי העוף

משחימים את שוקי העוף בסיר רחב עם מעט שמן בכל הצדדים

מסירים מהסיר ומניחים בצד

באותו הסיר עם מעט שמן נוסף, מאדים כ- 4-5 דקות על להבה בינונית את הבצל, שום, שאלוטס, ג’ינג’ר, טימין ו-5 עלי מרווה קרועים

שופכים לסיר את גביע הקונפיטורה, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות

מחזירים את שוקי העוף, מערבבים היטב ומוסיפים את הסויה והיין הלבן עד לרתיחה

מוסיפים פלפל ומלח לפי טעם

מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות

מגישים עם אורז לבן וקורעים עלי מרווה מעל






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה