מצרכים
300 גרם שעועית אדומה מבושלת
200 גרם טופו מעושן
3 שיני שום
1 בצל
1 כפית כמון טחון
200 גרם עגבניות שרי
200 גרם רוטב ברביקיו
4 כפות רסק עגבניות מרוכז
1 פלפל חריף
שמן זית כתית
מלח ופלפל
תוספות
גבינת צ'דר טבעונית
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והפלפל החריף.
מטגנים במחבת עם שמן זית.
קוצצים את השום.
לאחר השחמה קלה של הבצל והפלפל מוסיפים גם את השום הקצוץ.
מבשלים כ-5 דקות נוספות.
חותכים את הטופו לרצועות או קוביות.
משחימים במחבת נפרדת עד שהטופו הופך לפריך.
מורידים מהאש ומוסיפים לתבשיל.
מערבבים פנימה גם את רסק העגבניות ורוטב הברביקיו ומערבבים היטב.
מוסיפים את השעועית המבושלת והכמון ומכסים במים (חשוב שלא להגזים עם המים על מנת שהתבשיל לא יהפוך למרק). מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה.
מנמיכים לאש בינונית, מכסים במכסה וממשיכים בבישול 15 דקות נוספות.
מוסיפים את עגבניות השרי ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
מבשלים 15 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומניחים למנוחה של 30 דקות לפחות על מנת שהטעמים יתייצבו.
מפזרים רצועות גבינת צ'דר טבעונית ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה