אבשלום מפעלים אזוריים, אחת החברות הגדולות בישראל לשיווק תפוחי אדמה וגזר, סיימה לאחרונה פרויקט מחשוב שכלל הטמעת מערכת לניהול עסק Priority והוספת מערכת שקילה חדשה, המספקת בזמן אמיתי מידע לחקלאי על כל אחד משלבי הפעילות.
החברה אומרת כי בהקמת המערכת היא השקיעה כ-1.4 מיליון ש"ח.

הטמעת מערכת ה-Priority בוצעה באמצעות מידעטק טכנולוגיות מידע. במסגרת הפרויקט הוטמעו מודולים לייצור, בקרת איכות, ליסינג, ניהול הלוואות בנקאיות ומודול מתן הלוואות. בנוסף, בוצע ממשק עם מערך השקילה של החברה, הכולל כניסה למערך מיון ושטיפת תוצרת חקלאית מהשדה, לטובת הוצאתה כתוצר שטוף וממוין והפקת רישום מסודר, כל זאת תוך דיווח ישיר ומיידי למערכת Priority.

המערכת החדשה מאפשרת לאבשלום לשפר את איכות הנתונים, השקיפות והאמינות, ומאפשרת דיווח בזמן אמיתי לחקלאי. במסגרת הפרויקט באבשלום הוטמע מודול שפיתחה מידעטק לניהול בתי אריזה. פתרון זה מאפשר בין היתר לנהל את ההסכמים מול המגדלים, לנהל ולזהות תוצרת חקלאית החל משלב גידול התוצרת בשדות, דרך הקליטה למפעל וכן לאורך שלבי היצור השונים ועד למשלוח התוצרת החקלאית ללקוח.
מהלך העלייה לאוויר של הפרוייקט הוקדם לטובת התאמת פעילות המערכת לעונת תפוחי האדמה, לאור הצורך בטיפול בתוצרת החקלאית.

"המערכת החדשה מאפשרת לאבשלום לשפר עוד יותר את המידע הניתן לחקלאי כחלק מיעד שהצבנו לחברה לתת את השירות הטוב ביותר האפשרי למגדלים," אמר דיויד לוי, מנכ"ל אבשלום. "בעקבות ההטמעה יש לנו יכולות לעקוב אחר כל התהליכים בחברה כולל קליטת התוצרת, קירור, שטיפה, אריזה, משלוח, לוגיסטיקה, רכש וכמובן ההתחשבנות הסופית עם החקלאי. שיתוף הפעולה המוצלח עם מידעטק, אפשר לנו להטמיע את המערכת במהירות שיא ולחזק עוד יותר את מעמדנו כחברה מובילה באימוץ טכנולוגיות חדשניות בתחום החקלאי."