קוקי פנדה

אם לומר את האמת מהרגע ששאלתי את אדם מהיכן הוא בארץ ונעניתי ״מכפר יונה״ ניסיתי להבין איפה זה ותוך כמה זמן אמצא את עצמי מאחורי ההגה בכדי לטעום את הדברים שעליהם התכנסנו לכתוב. בהתחשב בעובדה שבמקור הוא בכלל מקנדה – כפר יונה נראתה לי קרוב. אדם, האיש מאחורי ״קוקי פנדה״, בן 46 נשוי ואבא לשלושה ילדים ביניהם תאומים בני 8 ובת קטנה בת שנה, מודה שהקורונה היא זו שנתנה את הגושפנקה לקום וליצור את מי שהוא באמת.

אדם: ״אני איש שרות, תמיד בפרונט, ניהלתי בחיי בתי קפה ו׳חונכתי׳ בקונדיטוריות הכי טובות בארץ. קצת אחרי שהקורונה התפרצה לחיינו החלטתי שאני שם את המשכורת על כל תנאיה בצד ועושה מה שבאמת מגדיר אותי וממלא אותי".

אתה צריך לעבור משהו מאוד רציני בחייך, טלטול או חבטה כדי שתשים משכורת טובה, רכב חברה ותנאים סוציאליים טובים לטובת עשייה של משהו שאתה אוהב או מגדיר אותך. כשאני נתקלת באותם אנשים אני נמלאת גאווה כאילו היו ילדיי.

עדי: ״לא פחדת לעזוב הכל ולצאת למסע חדש ממש באמצע החיים כשברקע האחריות כלפי האישה, הילדים, השגרה ובכלל, הביטחון הכלכלי?״
אדם: ״תיראי, לנהל ניהלתי כל השנים, סבבתי סביב עולם הקונדיטוריות ובתי הקפה, הייתי משקיע את עצמי יותר ממאה אחוז בכל מקום שניהלתי, הבנתי שאני הבן אדם שנותן את השירות, סבבתי סביב אושיות בעולם הקונדיטורי וידעתי שאני יכול להביא את עצמי הרבה יותר מדוייק אם אעזוב את הנוחות הזו שעצרה אותי מלהתפתח. בנפש אני שנים חי את זה, בפועל עצמאי יותר משנה ונהנה מעבר לזה, האישה והילדים הם אלו שמינפו את העשייה הזו, הם הטועמים המדוייקים שלי ובלעדיהם 'קוקי פנדה' לא היה יכול להתקיים.״

עדי: ״שנגיע לחלק האומנותי? 🙂 ספר לי ולקוראים שלנו על יצירות המופת שלך.״
אדם: ״בשמחה. לפני כן אגיד לך שכל חומרי הגלם שאני משתמש בהם הם חומרי גלם איכותיים, אני לא מתפשר, שם את המוצר הכי טוב שיביא לתוצאה הכי מדוייקת בעשייה שלי, אם זה אגוזי מקדמיה, שוקולד לבן איכותי, פקאנים וכל דבר שהופך את החוויה בפה לבלתי נשכחת."

״חומרי הגלם שאני משתמש הם החומרים שיוצרים את הביס המושלם." צילום: אדם רוזנצוויג.

תוך שאדם מונה באוזניי את שמות מוצרי הגלם, את רמת האיכות ואת התוצאה שאליה מגיעה ה"קוקי פנדה" בעזרתם, בלוטות הרוק שלי מתחילות לעבוד והראש נודד היישר לכפר יונה. מבלי לשים לב אני מתפרצת בשאלה "מעבר לאיסוף עצמי אתה עושה משלוחים?" הוא צוחק, "כן בטח עושה משלוחים פה באזור, לקרית גת? לא יודע, לא עדיף שתגיעי לאזור?" אני מתחילה להעביר לי בראש חברים מאזור כפר יונה ומוצאת שיש לי מהם המון "סגור, אני אגיע!".

אדם: ״העוגיות שאני עושה לא בגדלים סטנדרטים, כל עוגיה בעובי נאה וקוטרה 10 ס״מ של אהבה, עליה אני לא ׳סתם מניח׳ תוספת, גם בזה יש לי המון השקעה ושילוב של טעמים. עוגיות ילדים הלהיט זה M&M, סמורז, מרשמלו ועוד הפתעות ולמבוגרים יש את כל מה שלילדים אסור כמו אגוזים ופקאנים.״
עוד לפני שאני חושבת לשאול הוא כבר מודיע ״יש גם חצי חצי, אני קורא לה ׳פארטי קוקי׳.״ פייר, אני מאושרת.

״המדד לאיכות טמון בשוקולד איכותי ובידע לשלב בינו לבין חומרי הגלם הנוספים״. צילום: אדם רוזנצוויג.

עדי: ״אז למה בעצם קוקי פנדה?״
אדם: ״שאלה טובה״ (הוא צוחק), ״אחרי כל הטסטים, להגיע למוצר המוגמר הפכתי לדב אכפת לי וזה התאים כל כך.״

עדי: ״מה החזון מאחורי קוקי פנדה?״
אדם: ״לא בכיוון של חנות אם זו השאלה, יותר בכיוון של לשווק את עצמי לקונדיטוריות בוטיק, למכור ללקוחות פרטיים ולארועים.״

עדי: ״מה זה בצק טוב בשבילך?״
אדם: ״בצק טוב הוא בצק לא שטוח כמו שלולית אחרי אפייה. ששומר על גובה נכון מה שייתן עסיסיות לעוגייה. לקח לי הרבה זמן להגיע לתוצאה הזו, הרבה ניסוי וטעייה שהיו שווים את המאמץ וההתעקשות.״

״רגע לפני שהן נכנסות לתנור, אהבה בכדור.״ צילום: אדם רוזנצוויג.

עדי: ״ספר על התעקשות אחת שהצליחה.״
אדם: ״שילוב אחד של מקדמיה קלוי, קוקוס קלוי ושוקולד לבן ושילוב שני של פיסטוק, שוקולד לבן וגרידת לימון.״

עדי: ״נשמע כמו משהו שהיה שווה להתעקש עליו, מה עם כשלון? היו כאלו?״
אדם: ״כן, יש כמה דברים שאני עדיין מתעקש עליהם כמו חמאת בוטנים ושוקולד טוב או איזה שילוב של ריבת תות, זה עוד יצליח.״

עדי: ״אני בטוחה. מה מייחד אותך?״
אדם: ״מנעד הטעמים. אני מגיע מעולם הפטסירי, האהבה שלי היא שילוב טעמים מדליקים ולכל עוגייה חייבת להיות מחשבה מדוייקת.״

עדי: "איך משווקים את זה בצורה הכי נכונה?"
אדם: "מדיה, אך בעיקר חבר מביא חבר."

בתוכי אני מרגישה כמה להיות חברה בחוג החברים הזה זה עניין חשוב, במיוחד לפני החגים ובכלל, לכל רגע מתוק.

עדי: ״איפה תהיה עוד שנתיים?״
אדם: ״עוד שנתיים אני מניח שיהיו כל מיני מקומות מיוחדים שקונים ממני עוגיות ובוחרים לפנק את הלקוחות שלהם ב׳קוקי פנדה׳.״

עדי: ״מה מדד ההצלחה שלך?״
אדם: ״לקוח שלוקח ביס והחיוך שלו מתרחב דרך העיניים, ברגע אחד הוא הופך להיות ה׳שגריר׳ שלך.״
עדי: "מה עם מתכון לסיכום…?"
אדם: "בטח, רושמת…?"

מתכון לעוגיית קוקי פנדה

מצרכים:
110 גר חמאה בטמפ' החדר.
200 גרם סוכר איזה שרוצים לבן, חום, מיקס.
כפית תמצית וניל איכותית.
חצי כפית מלח.
כפית סודה לשתייה .
220 גרם קמח לבחירה.
תוספות
100 גרם אגוז לבחירה
100 גרם שוקולד לבחירה

אופן ההכנה:
במיקסר שמים חמאה רכה סוכר. על מהירות בינונית . אחרי כמה דקות מוסיפים וניל, מלח, ביצים, סודה לשתיה
ובסוף קמח. חשוב אחרי הקמח לא לערבל יותר מידי אנחנו לא רוצים לפתוח את הגלוטן .
שמים במקרר לשעה מוצאים ושוקלים.
עוגיה של פנדה היא 100 גרם , מגלגלים
ומכניסים לתנור על 170 ל7 דקות
הופכים את התבנית ועוד 7 דקות.
ממתינים להתקררות מלאה לפני חילוץ מהתבנית.

״הרבה מחשבה ויצירתיות נכנסים לכל מארז שיוצא מ׳קוקי פנדה׳, כל מארז הוא ׳שגריר׳ לחבר חדש שיצטרף״. צילום: אדם רוזנצוויג.

ברקע נשמעת אפליקצית הכבישים ״אנחנו מוכנים, בוא נצא לדרך״ ואני מחשבת לי זמנים וסיבות לבקר חברים באזור. אז אם אתם באזור כפר יונה, תזכרו שיש אדם נדיר שיוצר שילוב של טעמים ומגבש אותם להפתעה אחת שתגרום לחיוך שלכם להתרחב דרך העיניים. כמו שהוא אוהב.


להזמנות ותיאום הגעה לאיסוף עצמי – 050-8855372 אדם רוזנצוויג 'קוקי פנדה' – כפר יונה
פייסבוק – Cookie panda – קוקי פנדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר