חומרים לבצק:
3 כוסות קמח חיטה
חצי חבילה אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
קליפה מגורדת מחצי לימון
4/5 כוס אבקת סוכר (כוס לא מלאה)
חבילה חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
כף עד שתי כפות מים קרים
אופן ההכנה:
מכניסים את הקמח, הסוכר, סוכר וניל, לימון והחמאה הקרה למעבד המזון.
מפעילים בפולסים קצרים מספר פעמים – עד קבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה והמים, ומפעילים מספר פולסים נוספים.
הבצק צריך לצאת לא הומגוני אלא מפורר.
לאחר הוצאתו, לשים קצרות בעזרת כף היד על מנת לאחדו לגוש אחד נוח לרידוד.
מליות
אין סוף לגיוונים ואין סוף ליצירתיות. לכן, להלן אפשרויות. כשרואים אותן מבינים שניתן לגוון יותר – רק להושיט את היד למדף
מלית גרנולה אנרג'י עם שוקולד
כוס מלאה גרנולה אנרג'י – למשל גרנולה קרנצ'י פקאן ומיפל
כף גדושה סוכר חום
חצי חבילה שוקולד ספלנדיד 70%
להמיס שוקולד מעל אדים
לערבב קצרות את הגרנולה יחד עם הסוכר במעבד מזון
לצקת מעליהם את השוקולד קצרות.
מלית עוגת בראוניז עם שוקולד
לפורר חצי עוגת בראוניז שוקולד עשירה עלית לקערה
להוסיף 3-4 כפות חלב
להמיס שוקולד ספלנדיד 70%- להוסיף ולערבב עד קבלת מלית אחידה
להוסיף חופן אגוזי מלך מרוסקים
אופן הכנה האוזניים:
לרדד את הבצק על משטח מקומח לגיליון בעובי של כ- 3 מ"מ (לא דק מדי, ולא עבה מדי).
לקרוץ עגולים בעזרת כוס ולהניח במרכזם כמות של כחצי כפית מהמלית.
לסגור את אוזן ההמן – קודם כל צובטים יחד צד אחד, ואז מסובבים וצובטים יחד שני צדדים לצורת משולש.
אמצע המשולש יישאר פתוח על מנת שהמלית תצוץ מתוכו
אפייה
להניח על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
לאפות כ- 15 דקות בחום בינוני בתנור טורבו דרגה 6.
להציץ פנימה כעבור כ- 10 דקות ולוודא שלא נשרף.
האוזן אפויה כשקצותיה שחומים מעט ומרכזה עדיין לבן צהבהב.
לתת להצטנן ולפזר אבקת סוכר.
דורון גולשינר הוא מומחה המאפים של עלית מקבוצת שטראוס