אוזני המן במילוי טונה אסיאתית

מצרכים ל-15 יחידות:לבצק:220 גר' חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)4 כפות מים – בערך 40 מ"ל1 כפית מיץ לימון320 גר' קמח לבן בהיר מנופהקורט מלחלמלית:2 קופסאות טונה סטארקיסט בטעם מעושן – ללא השמן1 כף מחוקה קוואקר דק½ כפית רוטב צ'ילי מתוק1 כפית ליים מגורד (או לימון)1 כפית שמן שומשום1 כף ג'ינג'ר מסוכר – קצוץ דק1 כפית רוטב סויה בהירה2 גבעולי בצל ירוק קצוצים20 גרם (3 כפות) שומשום שחור + מעט לעיטור מבחוץ½ כפית גרם ג'ינג'ר טרי מגוררכף שקדים לבנים קלויים – מרוסקיםכף פיסטוקים קלויים – מרוסקים1 כפית מירין (לא חובה)ביצה אחת טרופה להברשת הבצקאופן ההכנה:במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דיסקית.מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.בזמן הזה מכינים את המלית: מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר חומרי המלית.מחממים תנור ל-190 מעלות.מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית.סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.מורחים ביצה על הבצק החיצוני ומפזרים שומשום שחור. מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ.אופים כ-15 דקות עד הזהבה.הערה:ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספיםלאתר טונה סטארקיסט ולמתכונים נוספים צילום טל סיון ציפורין

מצרכים ל-15 יחידות:
לבצק:

220 גר' חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)
4 כפות מים – בערך 40 מ"ל
1 כפית מיץ לימון
320 גר' קמח לבן בהיר מנופה
קורט מלח

למלית:
2 קופסאות טונה סטארקיסט בטעם מעושן – ללא השמן
1 כף מחוקה קוואקר דק
½ כפית רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית ליים מגורד (או לימון)
1 כפית שמן שומשום
1 כף ג'ינג'ר מסוכר – קצוץ דק
1 כפית רוטב סויה בהירה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
20 גרם (3 כפות) שומשום שחור + מעט לעיטור מבחוץ
½ כפית גרם ג'ינג'ר טרי מגורר
כף שקדים לבנים קלויים – מרוסקים
כף פיסטוקים קלויים – מרוסקים
1 כפית מירין (לא חובה)
ביצה אחת טרופה להברשת הבצק

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.
מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דיסקית.
מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.
בזמן הזה מכינים את המלית: מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר חומרי המלית.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית.
סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
מורחים ביצה על הבצק החיצוני ומפזרים שומשום שחור. מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ.
אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

הערה:
ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

לאתר טונה סטארקיסט ולמתכונים נוספים

צילום טל סיון ציפורין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר