אוזני המן עם סביח טונה

מצרכים ל-15 יחידות:לבצק:220 גר' חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)4 כפות מים – בערך 40 מ"ל1 כפית מיץ לימון320 גר' קמח לבן בהיר מנופהקורט מלחחומרים למלית:2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% לימון ופלפל (מסוננות)4 ביצים קשות חומות2 חצילים קלויים – מקולפים ומסוננים (את תוכן החצילים לשים במסננת להוצאת נוזלים)3 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בתנור עם הקליפה (לאחר הוצאתם מהתנור – לקלף הקליפה)צרור פטרוזיליה קצוצהצרור בצל ירוק קצוץמלח לפי הטעםפלפל שחור גרוס עדין לפי הטעםניתן להוסיף כפית לימון כבושביצה אחת טרופה להברשת הבצקאופן ההכנה:במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דיסקית.מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.בזמן הזה מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית.סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ.מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.הערה:ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספיםלאתר טונה סטארקיסט ולמתכונים נוספים צילום טל סיון ציפורין

מצרכים ל-15 יחידות:
לבצק:

220 גר' חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)
4 כפות מים – בערך 40 מ"ל
1 כפית מיץ לימון
320 גר' קמח לבן בהיר מנופה
קורט מלח

חומרים למלית:

2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% לימון ופלפל (מסוננות)
4 ביצים קשות חומות
2 חצילים קלויים – מקולפים ומסוננים (את תוכן החצילים לשים במסננת להוצאת נוזלים)
3 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בתנור עם הקליפה (לאחר הוצאתם מהתנור – לקלף הקליפה)
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס עדין לפי הטעם
ניתן להוסיף כפית לימון כבוש
ביצה אחת טרופה להברשת הבצק

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.
מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דיסקית.
מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.
בזמן הזה מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.
מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית.
סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית,
מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ.
מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

הערה:
ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

לאתר טונה סטארקיסט ולמתכונים נוספים

צילום טל סיון ציפורין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר