את הגרסה המלוחה של אזני ההמן מומלץ להכין מבצק שק"מ (שמנת, קמח ומרגרינה):
350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות / אריזה קטנה של קמח תופח)
200 גרם מרגרינה / חמאה
1 מיכל שמנת חמוצה / יוגורט סמיך / "יוגורט" סויה
אופן ההכנה:
ללוש את החומרים יחד באופן ידני, עד לקבלת בצק אחיד.
מצננים במקרר לשעה או לכל הלילה.
מחלקים הבצק ל- 3 כדורים.
לשטח ולרדד כל כדור.
לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן.
להניח במרכז כף מהמלית.
לסגור את העיגול לצורת אוזן המן.
להבריש את הבצק עם חלמון ולפזר מעל שומשום/ פרג/ מלח גס.
מילוי פטריות:
פטריות יער:
400 גרם מיקס פיטריות טריות – יער, שי-מג'י, מלך היער
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ענפים של טימין
1 שן שום קצוצה מלח ופלפל שחור
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את השום, מטגנים מספר שניות ומוסיפים את הפטריות והתימין.
מקפיצים את הפטריות שתי דקות, מוסיפים שמנת, מלח ופלפל ומבשלים עוד 2 דקות.
מוציאים את הפטריות לכלי ומקררים עד למילוי.
פטריות יער טרי ופורצ'יני מיובשות:
1 חבילה פטריות יער טריות קצוצות דק
10 גרם פטריות פוריצ´ני מיובשות קצוצות דק (לאחר השרייה במים רותחים למשך חצי שעה, סינון וסחיטה)
1 בצל בנוני קצוץ דק
פלפל שחור גרוס
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח
לטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ עוד כמה דקות. לתבל. לקראת סיום – להוסיף את הפטרוזיליה.