מיני קישים פטריות

הפטריות הטריות נותנות את המרקם, ואילו אבקת מרק הפטריות מדגישה ומחזקת את טעמן. ההכנה ממש קלה, ואם רוצים אפשר להכין את התערובת מראש מלבד הקמח. מוסיפים אותו בסמוך לאפייה, מערבבים קלות, יוצקים לתבניות משומנות ואופים עד להזהבה. חומרים ל- ‏14-12 קישים (בתבנית מאפינס סטנדרטית):‏20 גרם חמאה‏1 כף שמן‏1 בצל קצוץ‏1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות‏2 כפות אבקת מרק פטריות של אסם‏3 כפות עירית קצוצה‏1 גביע קוטג'‏1/2 כוס חלב‏100 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק, גאודה, קשקבל)‏100 גרם גבינה בולגרית מפוררת‏3 ביציםמלח ופלפל שחור גרוס‏1 כוס קמח תופח של אסם אופן ההכנה:מחממים מחבת עם חמאה ושמן ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומזהיבים 5 דקות. מוסיפים אבקת מרק פטריות ומערבבים 2 דקות. מצננים.מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שקעים של תבנית מאפינס.מערבבים בקערה את שאר החומרים למעט הקמח.מוסיפים את רוטב הפטריות שהכנו ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג בתערובת.יוצקים את התערובת עד 2/3 גובה השקעים.אופים 20 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ באחד מהם יוצא יבש עם פירורים לחים.גיוונים:‏מאפינס פטריות — למאפים תפוחים יותר מוסיפים לתערובת כוס נוספת של קמח תופח אסם.מגישים עם רוטב שמנת — מערבבים גביע שמנת חמוצה או יוגורט עם מעט מיץ לימון, מלח, פלפל ועירית קצוצה.צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, עיצוב: ורדה עמיר

הפטריות הטריות נותנות את המרקם, ואילו אבקת מרק הפטריות מדגישה ומחזקת את טעמן. ההכנה ממש קלה, ואם רוצים אפשר להכין את התערובת מראש מלבד הקמח. מוסיפים אותו בסמוך לאפייה, מערבבים קלות, יוצקים לתבניות משומנות ואופים עד להזהבה.

חומרים ל- ‏14-12 קישים (בתבנית מאפינס סטנדרטית):
‏20 גרם חמאה
‏1 כף שמן
‏1 בצל קצוץ
‏1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות
‏2 כפות אבקת מרק פטריות של אסם
‏3 כפות עירית קצוצה
‏1 גביע קוטג'
‏1/2 כוס חלב
‏100 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק, גאודה, קשקבל)
‏100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
‏3 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1 כוס קמח תופח של אסם

אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם חמאה ושמן ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה קלה.
מוסיפים פטריות ומזהיבים 5 דקות.
מוסיפים אבקת מרק פטריות ומערבבים 2 דקות.
מצננים.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שקעים של תבנית מאפינס.
מערבבים בקערה את שאר החומרים למעט הקמח.
מוסיפים את רוטב הפטריות שהכנו ומערבבים.
מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג בתערובת.
יוצקים את התערובת עד 2/3 גובה השקעים.
אופים 20 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ
באחד מהם יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוונים:
‏מאפינס פטריות — למאפים תפוחים יותר מוסיפים לתערובת כוס נוספת של קמח תופח אסם.
מגישים עם רוטב שמנת — מערבבים גביע שמנת חמוצה או יוגורט עם מעט מיץ לימון, מלח, פלפל ועירית קצוצה.

צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, עיצוב: ורדה עמיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר