רכיבים ל-10 אוזני המן
150 גרם קמח כוסמין מלא
ביצה מעורבבת עם 2 כפיות מים
30 גרם סוכר
80 גרם חמאה חתוכה ליחידות קטנות
2 גרם תמצית וניל
מעט מלח
רכיבים למלית תמרים
150 גרם תמרים
מעט קינמון
5-6 אגוזי מלך כתושים
אופן ההכנה
למעוך את התמרים בקערה.
להוסיף למחית את הקינמון ואגוזי המלך הכתושים.
בקערה נפרדת לערבב את קמח הכוסמין והחמאה עד שייווצרו חתיכות חמאה עטופות בקמח כוסמין.
להוסיף לקערה את הסוכר והמלח, תמצית הווניל והביצה.
לערבב בעזרת כף עד שנוצרים גושים גדולים.
לעטוף את הגוש בניילון ולקרר ל-60 דקןת.
להוציא מהמקרר ולרדד את הבצק.
בעזרת חותכן או כלי עגול (למשל כוס קפה) לייצר חיתוך של עיגול.
לצקת כפית ממלית התמרים למרכז אוזן ההמן.
לסגור את הבצק מעליה.
להצמיד את התחתית וליצור משולש.
להעביר את אוזני ההמן שעיצבנו לתבנית אפייה.
לחמם תנור ל-180 מעלות
לאפות 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור) עד שרואים כי קצוות הבצק משחימים.
לקרר את אוזני ההמן מספר דקות.
אופציונלי: ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.