אוזני המן מבצק קראנצ'י בשילוב שקדים ובמילוי שקדים, אמרטי ומרציפן

כמות ל-50 יחידות אוזני המן מינירכיבים: לבצק – 200 גרם חמאה 1/4 כוס אבקת סוכר1 ביצה2 כוס קמח לבן מנופה3 כפות שקדים שלמים טחוניםאופן ההכנה:במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחודם כ- 2 דקות.מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).רכיבים למלית שקדים ואמרטי:100 גרם חמאה100 גרם סוכר100 גרם שקדים טחונים מולבנים1 ביצה1 כף ליקר אמרטי1/5 כוס קורנפלור50 גרם מרציפן גולמיאופן ההכנה:במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד הקצפה קלה.מוסיפים שקדים וביצה ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים ליקר וקורנפלור ומעבדים כדקה נוספת עד יצירת מילוי הומוגני. מפוררים מרציפן גולמי לתוך המלית ומקפלים בעזרת לקקן פנימה.הכנת אוזני ההמן:מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ.בעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית שקדים.סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.מחממים תנור אפייה ל- 170מעלות.אופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.צילום דן פרץ

כמות ל-50 יחידות אוזני המן מיני

רכיבים:
לבצק –
200 גרם חמאה
1/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2 כוס קמח לבן מנופה
3 כפות שקדים שלמים טחונים

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחודם כ- 2 דקות.
מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה.
מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).

רכיבים למלית שקדים ואמרטי:
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים מולבנים
1 ביצה
1 כף ליקר אמרטי
1/5 כוס קורנפלור
50 גרם מרציפן גולמי

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד הקצפה קלה.
מוסיפים שקדים וביצה ומערבבים עוד כדקה.
מוסיפים ליקר וקורנפלור ומעבדים כדקה נוספת עד יצירת מילוי הומוגני.
מפוררים מרציפן גולמי לתוך המלית ומקפלים בעזרת לקקן פנימה.

הכנת אוזני ההמן:
מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ.
בעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.
טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).
מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית שקדים.
סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.
מחממים תנור אפייה ל- 170מעלות.
אופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר