חומרים לבצק (50 אוזני המן):
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1/8 כוס פרג שלם
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
מוסיפים את הביצים והפרג השלם ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות.
מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
חומרים למילוי הפרג:
1.5 כוסות חלב
1.5 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת פובידול
אופן הכנת המילוי:
מחממים את החלב והסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה, ומכבים את האש.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ- 5 דקות עד שהנוזלים נספחים בפרג.
מוסיפים את הקינמון, החמאה, המוסקט ופירורי העוגיות וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה.
מוסיפים את הריבה ושומרים במקרר עד שמשתמשים למילוי אוזני ההמן.
אופן האפייה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), ומזלפים את מילוי הפרג.
סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.