אוזני המן מלוחות

חשיבות הבצק:כדי שאוזני המן שלכם יצליחו ותזכו למחמאות, חשוב מאד לשקוד על הכנת בצק איכותי, עשיר ופריך, ולהשתמש בהכנתו בחומרי גלם איכותיים ומשובחים. כמו כל בצק פריך, גם בהכנת בצק פריך לאוזני המן יש להימנע מעיבוד יתר. ברגע שנוצר כדור בצק במעבד המזון יש לעצור את פעולתו של המכשיר, להוציא את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך שעתיים.חומרים לבצק פריך: 1/2 2 כוסות קמח לבן מנופה1/2 כפית אבקת אפיה1 כף מלח הארץ – מלח ים יבש 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנותקליפה מגוררת מתפוז אחד2 חלמונים (מביצה מס' 1)2-4 כפות מיץ תפוזים טריאופן הכנת בצק פריך:מניחים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מעבדים במשך 2-3 שניות. מוסיפים גרד תפוז וחמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בקמח. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. אם טרם נוצר בצק חלק מוסיפים עוד כף של מיץ. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעתיים. מלית מלוחה:המלית המלוחה היא למעשה הייחוד והחידוש באוזני המן אלה. רצוי להניח לא יותר משליש עד חצי כפית של מלית, במרכזו של העיגול. כמות גדולה מדי תגלוש החוצה ותהרוס את צורתן היפה של האוזניים. לפניכם 3 הצעות למליות מלוחות, מיוחדות וטעימות: מלית פירה בטטות ותפוחי אדמה בתוספת ובעיטור מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמריןחומרים:3 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לריבועים3 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לריבועים1 בצל קטן קצוץ דק2 כפיות מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמרין3 כפות שמן זית מעט שמן קנולה לטיגון הבצללקישוט: מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמריןאופן ההכנה:מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מספיק למעיכה (הבטטות יתרככו לפני תפוחי האדמה).במחבת, מטגנים ומזהיבים במעט שמן את הבצל הקצוץ.כשקוביות הבטטה ותפוחי האדמה רכות מספיק, מסירים את הסיר מהאש, מרוקנים את מי הבישול.מוסיפים את הבצל  המוזהב, 3 כפות שמן הזית ו-2 כפיות מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמרין.ועכים את כל המרכיבים לפירה ומניחים להתקרר.מלית גבינות ותרד בעיטור מלח הארץ – פתיתי מלח שחורחומרים:1 ביצה טרופה100 גרם גבינת קשקבל מגוררת300 גרם גבינה בולגרית מפוררת750 גרם תרד טרי, קצוץ דק2 כפיות מלח הארץ – מלח ים יבשלקישוט: מלח הארץ – פתיתי מלח שחוראופן ההכנה:שמים את התרד הקצוץ בסיר ומאדים עד שכל הנוזלים שהתרד מפריש יתאדו. מצננים היטב ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.מלית ירקות מוקפצים בתוספת ובעיטור מלח הארץ – פתיתי מלח צ'יליחומרים:2 גזרים קלופים וגוררים גס על פומפייה2 קישואים חתוכים לרצועות ארוכות דקות1 בצל סגול פרוס דק1/4 כרוב ירוק חתוך דק מאד2 כפיות מלח הארץ – פתיתי מלח צ'ילי3 כפות שמן זית 4 כפות רוטב סויהאופן ההכנה:משמנים ווק (או מחבת עמוקה) ב-3 כפות שמן זית ומוסיפים את כל הירקות החתוכים. מקפיצים את הירקות קלות עד שמתרככים קלות.מנמיכים את האש, זורים מלח הארץ – פתיתי מלח צ'ילי וממשיכים להקפיץ.מכבים את האש ומתבלים ב-4 כפות של רוטב סויה.מסננים להוצאת כל הנוזלים ומניחים בצד עד שיתקרראופן הכנת אוזני המן המלוחות:מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים.מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את החלק האחד של הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.בעזרת כוס, קורצים מהבצק עיגולים. במרכזו של כל עיגול בצק מניחים כ-1/2 כפית מהמלית שבחרתם וסוגרים את שולי העיגול למשולש (כמו באוזני המן רגילות).מניחים את אוזני המן המלוחות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים כל אוזן בביצה טרופה.להשגת מראה אלגנטי ולשיפור הטעם, זורים מעל מלח הארץ – פתיתי מלח גורמה רוזמרין / שחור/ צ'ילי, בהתאם למתכון המלית או על פי טעמכם האישי.מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עד הזהבה.צילום דן לב

חשיבות הבצק:
כדי שאוזני המן שלכם יצליחו ותזכו למחמאות, חשוב מאד לשקוד על הכנת בצק איכותי, עשיר ופריך, ולהשתמש בהכנתו בחומרי גלם איכותיים ומשובחים.
כמו כל בצק פריך, גם בהכנת בצק פריך לאוזני המן יש להימנע מעיבוד יתר. ברגע שנוצר כדור בצק במעבד המזון יש לעצור את פעולתו של המכשיר, להוציא את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך שעתיים.

חומרים לבצק פריך:
1/2 2 כוסות קמח לבן מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כף מלח הארץ – מלח ים יבש
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 חלמונים (מביצה מס' 1)
2-4 כפות מיץ תפוזים טרי

אופן הכנת בצק פריך:
מניחים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
מעבדים במשך 2-3 שניות.
מוסיפים גרד תפוז וחמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בקמח.
מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
אם טרם נוצר בצק חלק
מוסיפים עוד כף של מיץ.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעתיים.

מלית מלוחה:
המלית המלוחה היא למעשה הייחוד והחידוש באוזני המן אלה.
רצוי להניח לא יותר משליש עד חצי כפית של מלית, במרכזו של העיגול.
כמות גדולה מדי תגלוש החוצה ותהרוס את צורתן היפה של האוזניים.
לפניכם 3 הצעות למליות מלוחות, מיוחדות וטעימות:

מלית פירה בטטות ותפוחי אדמה בתוספת ובעיטור מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמרין
חומרים:
3 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לריבועים
3 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לריבועים
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כפיות מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמרין
3 כפות שמן זית
מעט שמן קנולה לטיגון הבצל
לקישוט: מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמרין

אופן ההכנה:
מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מספיק למעיכה (הבטטות יתרככו לפני תפוחי האדמה).
במחבת, מטגנים ומזהיבים במעט שמן את הבצל הקצוץ.
כשקוביות הבטטה ותפוחי האדמה רכות מספיק, מסירים את הסיר מהאש, מרוקנים את מי הבישול.
מוסיפים את הבצל  המוזהב, 3 כפות שמן הזית ו-2 כפיות מלח הארץ – פתיתי מלח רוזמרין.
ועכים את כל המרכיבים לפירה ומניחים להתקרר.

מלית גבינות ותרד בעיטור מלח הארץ – פתיתי מלח שחור
חומרים:
1 ביצה טרופה
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
300 גרם גבינה בולגרית מפוררת
750 גרם תרד טרי, קצוץ דק
2 כפיות מלח הארץ – מלח ים יבש
לקישוט: מלח הארץ – פתיתי מלח שחור

אופן ההכנה:
שמים את התרד הקצוץ בסיר ומאדים עד שכל הנוזלים שהתרד מפריש יתאדו.
מצננים היטב ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.

מלית ירקות מוקפצים בתוספת ובעיטור מלח הארץ – פתיתי מלח צ'ילי
חומרים:
2 גזרים קלופים וגוררים גס על פומפייה
2 קישואים חתוכים לרצועות ארוכות דקות
1 בצל סגול פרוס דק
1/4 כרוב ירוק חתוך דק מאד
2 כפיות מלח הארץ – פתיתי מלח צ'ילי
3 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:
משמנים ווק (או מחבת עמוקה) ב-3 כפות שמן זית ומוסיפים את כל הירקות החתוכים.
מקפיצים את הירקות קלות עד שמתרככים קלות.
מנמיכים את האש, זורים מלח הארץ – פתיתי מלח צ'ילי וממשיכים להקפיץ.
מכבים את האש ומתבלים ב-4 כפות של רוטב סויה.
מסננים להוצאת כל הנוזלים ומניחים בצד עד שיתקרר

אופן הכנת אוזני המן המלוחות:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את החלק האחד של הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.
בעזרת כוס, קורצים מהבצק עיגולים.
במרכזו של כל עיגול בצק מניחים כ-1/2 כפית מהמלית שבחרתם וסוגרים את שולי העיגול למשולש (כמו באוזני המן רגילות).
מניחים את אוזני המן המלוחות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים כל אוזן בביצה טרופה.
להשגת מראה אלגנטי ולשיפור הטעם, זורים מעל מלח הארץ – פתיתי מלח גורמה רוזמרין / שחור/ צ'ילי, בהתאם למתכון המלית או על פי טעמכם האישי.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עד הזהבה.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר