אוזני המן במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד

מעבירים לתבנית ואופים בתנור 15-20 דקות עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה. צילום הדס ניצן
יצרנית הטחינה והחלוה "אחוה" מציעה לרגל חג פורים מתכון לאוזני המן מקוריות במילוי של ממרח טחינה עם סילאן וממרח טחינה עם שוקולד לחגיגת פורים משמחת לכל המשפחה

מצרכים ל-40 יחידות

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

1/4 עד 1/3 כוס חלב

למלית

150 גרם ממרח טחינה עם סילאן כמו של אחוה
150 גרם ממרח טחינה עם שוקולד
300 גרם תערובת אגוזי מלך, פיסטוק, קשיו, אגוזי לוז קצוצים דק

צילום הדס ניצן

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.

מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. מוסיפים בהתחלה רק ¼ כוס חלב.

אם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים 60-120 דקות במקרר.

מכינים את המלית

מערבבים את ממרח הטחינה וסילאן עם מחצית מכמות האגוזים הטחונים.

בכלי נוסף מערבבים את ממרח הטחינה שוקולד עם המחצית השנייה.

הכנת אוזני המן ואפייה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי 3 מ"מ.

קורצים לעיגולים.

מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול.

צובטים את השוליים לקבלת צורת אוזני המן.

מעבירים לתבנית ואופים בתנור 15-20 דקות עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר