אוזני המן מקמח מלא במילוי ערמונים, גרנולה וגרעיני חמנייה

מתכון ל- 10 מנותחומרים לבצק:300 גרם קמח מלא200 גרם מרגרינה100 גרם סוכרתמצית ונילגרידת תפוזגרידת לימוןכף טחינהקורט מלח1 ביצה1 חלבון (למריחה על הבצק)חומרים למלית:2 כפות דבש1/3 כוס גרעיני חמניות קלויים1/3 כוס גרנולה1/3 כוס סוכר חום5 ערמונים קלויים וקצוצים1/4 כוס מיץ תפוזים טבעיאופן ההכנה:מערבבים את חומרי הבצק עד קבלת מרקם אחיד.מניחים את הבצק במקרר למשך 20 דקות.ממיסים את הסוכר החום עד לקבלת קרמל ומוסיפים את מיץ התפוזים והדבש.ממיסים שוב את הקרמל ומוספים את שאר החומרים.מניחים בצד את המלית.מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ.במרכז הבצק מניחים כף מהמלית (המלית חייבת להיות פושרת. במידה והמלית מתקררת – היא מתקשה, יש לחמם אותה מחדש).מקפלים את קצוות הבצק לצורת אוזן המן ומהדקים. מורחים את חלבון הביצה על אוזן ההמן ועליו מפזרים את הפרג.אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות במשך 12 דקות.

מתכון ל- 10 מנות

חומרים לבצק:
300 גרם קמח מלא
200 גרם מרגרינה
100 גרם סוכר
תמצית וניל
גרידת תפוז
גרידת לימון
כף טחינה
קורט מלח
1 ביצה
1 חלבון (למריחה על הבצק)

חומרים למלית:
2 כפות דבש
1/3 כוס גרעיני חמניות קלויים
1/3 כוס גרנולה
1/3 כוס סוכר חום
5 ערמונים קלויים וקצוצים
1/4 כוס מיץ תפוזים טבעי

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את הבצק במקרר למשך 20 דקות.
ממיסים את הסוכר החום עד לקבלת קרמל ומוסיפים את מיץ התפוזים והדבש.
ממיסים שוב את הקרמל ומוספים את שאר החומרים.
מניחים בצד את המלית.
מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
במרכז הבצק מניחים כף מהמלית (המלית חייבת להיות פושרת. במידה והמלית מתקררת – היא מתקשה, יש לחמם אותה מחדש).
מקפלים את קצוות הבצק לצורת אוזן המן ומהדקים.
מורחים את חלבון הביצה על אוזן ההמן ועליו מפזרים את הפרג.
אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות במשך 12 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר