אוזני המן קלאסיות

חומרים לבצק:200 גר' חמאה/מרגרינה קרה½ 2 כוסות קמחחצי כוס סוכרשני חלמונים1 כף תמצית וניל¼ כוס ברנדי, או חלב, או מיץ תפוזיםקורט מלחכף קליפת לימון מגוררתאופן ההכנה:לשים ביד או במערבל את כל החומרים לבצק, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. כמות הקמח הסופית נקבעת לפי מידת לחות הבצק עד שאינו נדבק לידים.משהים את הבצק במקרר לכמה שעות (או לכל הלילה) כשהוא מכוסה בניילון נצמד.מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים. שמים על כל עיגול מעט ממלית הפרג וסוגרים למשולש.אופים עד שמזהיב.מלית פרג:200 גר' פרג טחון4 כפות פירורי לחםקליפת לימון מגורדת1 כוס סוכר2 כפות דבש½ כוס חלב או מים25 גר' חמאהאופן ההכנה:מבשלים את הפרג והסוכר עם החלב (או מים) במשך כמה דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.מקררים לפני המילוי.יריד האוכל בדיזנגוף סנטר , חמישי 10.00-22.00, שישי 10.00-16.00צילום הדר מורן

חומרים לבצק:
200 גר' חמאה/מרגרינה קרה
½ 2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
שני חלמונים
1 כף תמצית וניל
¼ כוס ברנדי, או חלב, או מיץ תפוזים
קורט מלח
כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:
לשים ביד או במערבל את כל החומרים לבצק, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק.
כמות הקמח הסופית נקבעת לפי מידת לחות הבצק עד שאינו נדבק לידים.
משהים את הבצק במקרר לכמה שעות (או לכל הלילה) כשהוא מכוסה בניילון נצמד.
מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים.
שמים על כל עיגול מעט ממלית הפרג וסוגרים למשולש.
אופים עד שמזהיב.

מלית פרג:
200 גר' פרג טחון
4 כפות פירורי לחם
קליפת לימון מגורדת
1 כוס סוכר
2 כפות דבש
½ כוס חלב או מים
25 גר' חמאה

אופן ההכנה:
מבשלים את הפרג והסוכר עם החלב (או מים) במשך כמה דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.
מקררים לפני המילוי.

יריד האוכל בדיזנגוף סנטר , חמישי 10.00-22.00, שישי 10.00-16.00

צילום הדר מורן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר