אוזני המן

חומרים:500 גרם קמח160 גרם אבקת סוכר3 חלמונים גדולים300 גרם חמאה1/2 כפית תמצית וניל אמיתית1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)אופן ההכנה:במיקסר מערבבים חמאה ואבקת סוכר, לתערובת תפוחה מעט והומוגנית.מוסיפים את החלמונים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים.מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק (להיזהר לא ללוש הרבה מדי).מוציאים את הבצק ומניחים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לכ- 3 שעות.מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לעלה דק.קורצים עיגולים, מזלפים את המלית (ראו בהמשך) וסוגרים לאוזן המן.מסדרים במגש על גבי נייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ- 12-14 דקות, או עד שמזהיב.מילוי פטיסייר שוקולד:חצי ליטר חלב4 כפות קורנפלור4 חלמונים1/2 כוס (100 גרם) סוכר1 כפית תמצית איכותית או 1/2 מקל וניל 200 גרם שוקולד מריראופן ההכנה:בקערה ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן.מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום).מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שכל השוקולד נמס.מעבירים מיד לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא יווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.מילויים נוספים בהם אפשר למלא אוזני המן:קונפיטורת תות, פטיסייר חלבה (עם חלבה במקום שוקולד), פטיסייר נקי, ממרח שוקולד, ממרח נוגט, מילוי פרג וכו'.

חומרים:
500 גרם קמח
160 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים גדולים
300 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים חמאה ואבקת סוכר, לתערובת תפוחה מעט והומוגנית.
מוסיפים את החלמונים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק (להיזהר לא ללוש הרבה מדי).
מוציאים את הבצק ומניחים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לכ- 3 שעות.
מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לעלה דק.
קורצים עיגולים, מזלפים את המלית (ראו בהמשך) וסוגרים לאוזן המן.
מסדרים במגש על גבי נייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ- 12-14 דקות, או עד שמזהיב.

מילוי פטיסייר שוקולד:
חצי ליטר חלב
4 כפות קורנפלור
4 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית איכותית או 1/2 מקל וניל
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
בקערה ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס).
מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה.
מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן.
מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום).
מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.
מערבבים עד שכל השוקולד נמס.
מעבירים מיד לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא יווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.

מילויים נוספים בהם אפשר למלא אוזני המן:
קונפיטורת תות, פטיסייר חלבה (עם חלבה במקום שוקולד), פטיסייר נקי, ממרח שוקולד, ממרח נוגט, מילוי פרג וכו'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר