אורז בריאני – Briani Rise

מתכון לאורז הודיחומריםירקות10 תרמילי שעועית שטופים וקצוצים4-5 פרחי כרובית קטנים שטופים וקצוציםחצי כוס אפונה1 גזר גדול קצוץ לאצבעות דקותתוספות אחרותכף וחצי קשיו, כף גרעיני מלון טחונים עם ¼ כוס מים לעיסה,2 כפות קוקוס טחון, כוס וחצי אורז מבושל לבן, 1-2 כפות חמאה.רוטב5-6 שיני שום כתוש רבע שורש ג'ינג'ר כתוש ללא קליפה1 בצל קטן קצוץ (אדום) 1 עגבניה קטנה מרוסקת2 כפות שמןרבע כוס מיםרבע כפית גרגרי כמוןחצי כפית כורכוםרבע כפית צ'ילי,רבע כפית מסלהחצי כפית אבקת כוסברהאחת וחצי כפיות מלחרבע כפית אבקת מרק עוף.הכנהאת כל הירקות לאדות עם רבע כוס מים (5 דקות בסיר לחץ או בדרך אחרת)לחמם את השמן בווק להוסיף לפי הסדר: רבע כפית גרגרי כמון, הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר הקצוץ והשום הכתוש, לטגן עד השחמה. להוסיף העגבניה המרוסקת, כל שאר התבלינים ו-1/4 כוס מים, לבשל כ- 3 דקות.להוסיף לווק את הירקות המאודים ומסוננים – לערבבלהוסיף את עיסת הקשיו וגרעיני המלון לערבב ולבשל עוד 3 דקות.להוסיף 2 כפות קוקוס טחון – לערבבלהוסיף את האורז המבושל, לערבב הכל יחד בווק לפני ההגשה להוסיף 1-2 כפות חמאה ולהגיש.

מתכון לאורז הודי

חומרים
ירקות
10 תרמילי שעועית שטופים וקצוצים
4-5 פרחי כרובית קטנים שטופים וקצוצים
חצי כוס אפונה
1 גזר גדול קצוץ לאצבעות דקות
תוספות אחרות
כף וחצי קשיו, כף גרעיני מלון טחונים עם ¼ כוס מים לעיסה,
2 כפות קוקוס טחון, כוס וחצי אורז מבושל לבן, 1-2 כפות חמאה.

רוטב
5-6 שיני שום כתוש
רבע שורש ג'ינג'ר כתוש ללא קליפה
1 בצל קטן קצוץ (אדום)
1 עגבניה קטנה מרוסקת
2 כפות שמן
רבע כוס מים
רבע כפית גרגרי כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית צ'ילי,
רבע כפית מסלה
חצי כפית אבקת כוסברה
אחת וחצי כפיות מלח
רבע כפית אבקת מרק עוף.

הכנה
את כל הירקות לאדות עם רבע כוס מים (5 דקות בסיר לחץ או בדרך אחרת)

לחמם את השמן בווק להוסיף לפי הסדר: רבע כפית גרגרי כמון, הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר הקצוץ והשום הכתוש, לטגן עד השחמה.
להוסיף העגבניה המרוסקת, כל שאר התבלינים ו-1/4 כוס מים, לבשל כ- 3 דקות.

להוסיף לווק את הירקות המאודים ומסוננים – לערבב

להוסיף את עיסת הקשיו וגרעיני המלון לערבב ולבשל עוד 3 דקות.
להוסיף 2 כפות קוקוס טחון – לערבב

להוסיף את האורז המבושל, לערבב הכל יחד בווק לפני ההגשה להוסיף 1-2 כפות חמאה ולהגיש.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר