איך מתרעננים מהחום בתל אביב? חצר גולדמן על הים

בימי שלישי וחמישי משעה 20:30 מוגשות במסעדה מנות בקונספט של טאפאס תוך דגש על טעמים ים תיכוניים . לצד המנות מוצעים קוקטיילים קיציים מרעננים. צילום ניסים לוי
חצר גולדמן ממוקמת בקו התפר בין פאתי תל אביב לכיכר השעון ביפו העתיקה. כבר מעל עשרים שנה מהווה מוסד קולינרי המגיש דגים ובשר בטעמים ים תיכוניים. בימים אלה מקיימים כאן ערבים קלילים עם תפריט לייט נייט קיצי במיוחד

מעולם לא הייתי צריכה עידוד כדי להגיע ליפו בערב. יפו בשבילי היא הכי חו"ל בארץ. – האווירה, הים, האנשים וכמובן ההיסטוריה. כאשר אני שמחה או עצובה או כל תחושה אחרת, ביקור ביפו מתאים לי בול. בתקופה האחרונה יפו חוזרת לחיים ב-100% אחרי שנים של רחובות סגורים בשל הקמת הרכבת הקלה. היום כל זה מאחורינו. יש רכבת קלה ויש רחובות מסוגננים משופצים ומזמינים. החלק העתיק של העיר, הטיילת יפהפייה והים פתוח, והמוני אנשים מגיעים להנות גם בימים הכי חמים בשנה.

טיילת יפו תל אביב. צילום ניסים לוי

באחד מהמקומות היפים בתל אביב יפו, ממש על הטיילת בתפר בין החלק הצפוני של יפו לדרום תל אביב, ממוקמת המסעדה הוותיקה חצר גולדמן . כבר למעלה משני עשורים המסעדה מציעה תפריט מגוון של ארוחות צהרים וערב, הכוללות מגוון רחב של מנות דגים ופירות ים, בשרים וגם מנות על בסיס ירקות.

חצר גולדמן. צילום ניסים לוי

בימים אלו (קיץ 2023) המסעדה מציעה תפריט ייחודי לקיץ – Summer late night dinner. בימי שלישי וחמישי משעה 20:30 מוגשות במסעדה מנות ייחודיות בקונספט של טאפאס, תוך דגש על טעמים ים תיכוניים. לצד המנות מוצעים קוקטיילים קיציים מרעננים.

קוקטייל Z- dry. צילום ניסים לוי

יצאנו בשמחה רבה להכיר וליהנות בחמישי בערב מהתפריט החדש – קליל ומגוון כמובטח. מתוך מבחר לא גדול של מנות קיציות הזמנו וקיבלנו את אלה:

באן אסאדו עם רוטב פלפלים, בצל סגול, רוקט, סלט עלים (48 ₪) – מנה עסיסית עם טעמים מודגשים – אהבתי.

סלט קיסר – חסה קיסר, עגבניות שרי, עירית, שתי ברוסקטות ופרמזן (48 ₪).

קרפצ'יו שייטל מגולגל עם רוקט, פרמזן, שמן זית ובלסמי (50 ₪).

שרימפס קריסטל ברוטב תאילנדי חריף (48 ₪) – מנה אישית אלגנטית, מוגשת בכוס מרטיני – חרפרף וטעים.

פיש אנד צ'יפס – פילה דניס מטוגן בציפוי טמפורה, עם סלט עלים רענן (50 ₪)  – קפיצה קטנה לאנגליה. הדג היה קריספי וטעים.

פיש אנד צ'יפס. צילום ניסים לוי
שרימפס בהגשה אלגנטית. צילום ניסים לוי

לצד האוכל הזמנו שני קוקטיילים מרעננים, שקיררו אותנו והקפיצו את השמחה מסביב לשולחן:

Z- dry – ג'ין וויטלי, שרי הרינג, אננס, לימון, סירופ גרנדין וקוואנטרו (48  ₪)  – הגשה מיוחדת בערפל קריר מחנקן נוזלי.

Dreams from Athens – אוזו מטקסה, שרטרז נענע, דבש, לימון, פסיפלורה, סירופ שקדים וקוקוס (48 ₪).

כדי שהערב יהיה מושלם חייבים משהו מתוק בסוף . לפי המלצתו של המלצר האדיב בחרנו:

פרופיטרולים – זוג פחזניות ממולאות בגלידת נוגט וקרם מסקרפונה, מצופות בשוקולד וקרנצ' לוז.

עוגת גבינה קיצית המוגשת עם גלידת פסיפלורה, ומאפה פריך עם קרם דובדבני אמרנה.

המנות האחרונות כולן (טווח מחירים 48-58 ₪) היו טובות, אבל הפרופיטרולים היו ממש מעולים! אז אם צריך לבחור רק קינוח אחד – הפרופיטרול הוא המנצח.

מאפה דובדבני אמרנה. צילום ניסים לוי

חוויית הקיץ בחצר גולדמן הייתה נעימה – בסופו של דבר מה בן אדם צריך בקיץ כדי להיות מאושר – אוכל קליל , אלכוהול טוב וחברה טובה – ואם כל זה קורה גם עם הבריזה המצוינת של הים ביפו – אז זכינו.

תפריט לייט נייט מוגש בימי שלישי וחמישי החל מהשעה 20:30
חצר גולדמן – נחום גולדמן 6 תל אביב, 03-6822111

הכותבת איריס לוי –  בפייסבוק אינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר