אלפחורס חלוה

אלפחורס חלוה
חברת "אחוה" מציעה מתכון לעוגיות אלפחורס, בשילוב החלוה של החברה המכילה לפחות 50% טחינה גולמית

מצרכים ל- 50 עוגיות

לבצק:

200 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 כוס חלוה בטעם וניל מפוררת

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קורנפלור

1 וחצי כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת אפיה

לקרם

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

כפית תמצית וניל

שוט של ויסקי משובח (כ- 40 מ"ל בכוס מדידה)

1 כוס פיסטוק גרוס או קוקוס טחון או שומשום לבן או שחור

אופן ההכנה

להכנת הבצק

שמים במיקסר עם וו גיטרה או במערבל יד במהירות נמוכה: 200  גר' חמאה קרה בקוביות קטנות, חצי כוס סוכר לבן, חצי כפית מלח.

מעבדים לתערובת קרמית כ-4 דקות, ומוסיפים תוך ערבול 4 חלמונים. ממשיכים ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.

מוסיפים חצי כוס פירורי חלוה בטעם וניל מגוררת בפומפייה גסה (מומלץ להקפיא את החלוה מראש שלא תימס).

ממשיכים ומערבלים עד שהכול מתאחד.

בקערה נוספת מערבבים 2 כוסות קורנפלור, 1 וחצי כוס קמח לבן ושקית אבקת אפיה.

מוסיפים לתכולת המיקסר כל פעם כמות קטנה, ומערבלים באיטיות עד שהכול מתאחד.

מאחדים ביד את הבצק (לא ללוש), עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעה.

אפיית העוגיות

מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומחממים את התנור ל- 170 מעלות.

מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.

קורצים עיגולים בגודל הרצוי (כ-3 ס"מ) ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של קצת יותר מ- 1 ס"מ.

אופים כ-6 דקות בלבד. העוגיות אמורות להישאר בהירות. מצננים.

להכנת הקרם

ממיסים 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד מריר, קמצוץ מלח, כפית תמצית וניל וכוסית של וויסקי מתובל (מומלץ וויסקי BULL RUN שהוא וויסקי מזוקק עם פירות יער ואגוזי לוז).

ממלאים שק זילוף בקרם.

מחזיקים עוגייה ביד אחת ומזלפים מעט קרם, סוגרים עם עוגייה נוספת.

מגלגלים בפיסטוק גרוס או בשומשום שקלינו במחבת יבשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר