לבבות צ'ורוס ומטבלים מתוקים

מעבירים את הצ'ורוס לכלי הגשה, מפזרים אבקת סוכר, ומגישים יחד עם המטבלים בכלים קטנים ונאים
 לרגל חג החנוכה מציעה "אחוה", יצרנית טחינה וחלוה, מתכון לבבות צ'ורוס פריכים ואפשרויות למטבלים מתוקים המבוססים על ממרחי הטחינה של החברה

מצרכים לכ-15 יחידות

3.5 כוסות קמח

3 ביצים בגודל בינוני

1.5 כוסות מים

חצי כוס סוכר

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

שמן לטיגון

מצרכים למטבל טחינה סילאן ושברי "ברס"

2 כפות גדושות ממרח טחינה סילאן "אחוה"

2 כפות חלב קוקוס

חצי בננה מעוכה

1 כף גדושה שברי "ברס" – תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושבבי קרמל (ניתן למצוא בחנויות מתמחות לאפייה(

מצרכים למטבל טחינה שוקולד ודובדבני אמרנה

2 כפות גדושות ממרח טחינה עם שוקולד "אחוה"

2 כפות ליקר דובדבנים

5-6 דובדבני אמרנה (ניתן לרכוש במעדניות במשקל או בצנצנת)

2-3 כפות ממיץ הדובדבנים

מצרכים למטבל חלוה וחמאת בוטנים

2 כפות גדושות ממרח חלוה "אחוה"

1 כף חמאת בוטנים מלוחה

2 כפות חלב אגוזים

1 כף גדושה שברי בוטנים להגשה

להגשה

אבקת סוכר

השימוש במתכון בממרחי טחינה עם שוקולד ועם סילאן של "אחוה".  כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.  המחיר 11-13 ₪  לאריזת 400 גרם
השימוש במתכון בממרחי טחינה עם שוקולד ועם סילאן של "אחוה". כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים. המחיר 11-13 ₪ לאריזת 400 גרם. צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

אופן ההכנה

להכנת הצ'ורוס

מרתיחים בסיר קטן מים, שמן, סוכר מלח ותמצית וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה.

מערבבים בכף עד לבישול הקמח.

מורידים מהאש וממתינים שיתקרר מעט.

מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו לישה.

מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה.

מעבירים את התערובת לשק זילוף.

מזלפים את הבצק דרך צנתר משונן ויוצרים צורת "לב".

מניחים על מגש עם נייר אפייה בשורות ארוכות, ומקפיאים כרבע שעה.

לאחר שהתערובת מתגבשת במקפיא, מסמנים בסכין חריצים לאורך השורות – כל 5 ס"מ.

שוברים או חותכים את המקלות לפי הסימון ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה.

להכנת מטבל טחינה, סילאן ושברי ברס

מכניסים לבלנדר את ממרח הטחינה הסילאן, חלב הקוקוס, הבננה והברס.

טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף חלב נוספת.

להכנת מטבל טחינה, שוקולד ודובדבני אמרנה

מכניסים לבלנדר את ממרח הטחינה שוקולד, מיץ הדובדבנים, ליקר הדובדבנים ו- 2 דובדבנים שלמים.

טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף נוספת ממיץ הדובדבנים.

לפני הגשה מוסיפים 2-3 דובדבני אמרנה שלמים.

להכנת מטבל חלוה וחמאת בוטנים

מכניסים לבלנדר את ממרח החלוה, החלב וחמאת הבוטנים.

טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל.

הגשה

לפני ההגשה מוסיפים את שברי הבוטנים.

מעבירים את הצ'ורוס לכלי הגשה, מפזרים אבקת סוכר, ומגישים יחד עם המטבלים בכלים קטנים ונאים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר