אמפנדות ממולאות פול נבטי שום ועולש

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון דרום אמריקאי לאמפנדות במילוי מקורי של פול, נבטי שום ועולש שיזכירו מטעמים שמחכים לנו בעולם הרחב כשנחזור לטוס ללא הגבלות

מצרכים

לבצק

500 גרם קמח

½ כוס מים

½ כף מלח

100 גרם חמאה

למילוי

½ בצל

100 גר' נבטי שום

200 גר' פול

75 גר' עולש (אנדיב)

100 גר' טופו

1 כפית מלח שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

½ כפית כורכום

¼ כפית פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה

לבצק

מחממים את המים, החמאה והמלח בסיר על אש בינונית- נמוכה.

כשהחמאה נמסה ומקבלים מרקם אחיד מורידים מהאש.

מחכים שהבלילה תהיה פושרת (אחרת עלולים להיכוות בעת הלישה).

מוסיפים כל פעם מעט קמח לבלילה.

לשים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

נותנים לבצק לנוח כ- 30 דקות.

מחלקים לעיגולים.

מרדדים וחותכים בעזרת שולי קערה קטנה לעיגולים שווים בגודלם.

למילוי

בסיר עם מים רותחים מרתיחים את הפול עד ריכוך.

בינתיים קוצצים לחתיכות קטנות את הבצל ונבטי השום.

מטגנים אותם בשמן זית.

מוסיפים את הטופו לתוך המחבת.

מוסיפים את התבלינים.

מסננים את הפול ומוסיפים למחבת יחד עם הטופו.

מבשלים את התערובת מספר דקות.

מוסיפים את העולש.

בוחשים את התערובת עד ריכוך.

מסירים את המחבת מהכיריים.

טוחנים גס את התערובת.

מלאו בה בנדיבות את האמפנדות.

אפייה

הכניסו את האמפנדות לתנור.

אפו אותן בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות.

מתכונים נוספים תמצאו בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר