בורקיטס גבינות וחצילים

מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים. צילום נמרוד סונדרס
השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף לרגל חג השבועות הכולל מתכונים לחג השבועות בחסות מותג KENWOOD. כאן מציע רון יוחננוב מתכון לנשנוש המושלם של פחמימה וגבינה

חומרים לבצק

280 גרם קמח לבן

1מיכל שמנת חמוצה יוטבתה 9%

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1כפית מלח דק

1 חופן פטרוזיליה

אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים

2 שיני שום קונפי

צילום נמרוד סונדרס

למילוי

200 גרם גבינת ריקוטה 5%

או גבינת שמנת

100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת

100גרם גבינת פטה 16%

1קורט מלח דק

1קורט פלפל שחור טחון

1 ביצה L

1 חציל בינוני

4 שיני שום קונפי

1 חופן עירית קצוצה

להברשה וציפוי

1 ביצה L טרופה

2 כפות שומשום

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מכינים בצק

מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים עד ריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.

עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של 60 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכינים את המילוי

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את החציל הקלוי.

מוסיפים את שאר מרכיבים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

את התערובת מעבירים לשקית זילוף.

צילום נמרוד סונדרס

הכנת הבורקיטס

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.

מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.

מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.

אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.

לינק למתכון בורקיטס באתר פודי

לינק למתחם מתכונים נוספים לשבועות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר