בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס

תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית אינגליש קייק, עגולה או מרובעת חומרים:לבריוש:500 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר, כמו מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י10 גרם (1 כף) שמרים יבשים 75 גרם (1/3 כוס + 1 כף) סוכר 100 גרם חמאה מומסת, פושרת152 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב, פושר2 ביצים, בטמפרטורת החדר1/2 כפית מלחלמלית גבינה:450 גרם (2 קופסאות) גבינת ריקוטה150 גרם (3/4 כוס) סוכר 1 כף גדושה פודינג וניל1 כף גדושה קמח לבן בהיר 3/4 כוס מיני שוקולד צ'יפס2 כפות ליקר שוקולד או קרמל (אופציונלי)לסירופ סוכר: 1 כוס מים 200 גרם (1 כוס) סוכר1 לימוןאופן ההכנה:מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה.מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומעבדים כ-3 דקות במהירות נמוכה-בינונית.מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-6 דקות, לקבלת בצק חלק ודביק מעט (אם דביק מדי ניתן להוסיף מעט קמח, אם יבש להוסיף מעט חלב או מים).מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים במגבת נקייה ולחה ומניחים בצד 45 דקות עד שעה לתפיחה.לאחר תפיחה ראשונה, טופחים קלות על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מערבבים את כל חומרי המלית יחד.שומרים במקרר עד לשימוש (עד 1 יום).מרדדים את הבצק למלבן. מורחים את מלית הגבינה, מגלגלים לגליל וחותכים לשושנים או לצמה.מעבירים לתבנית, מורחים בביצה טרופה, מכסים בניילון ומניחים בצד 30-45 דקות לתפיחה שנייה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.מורחים בעדינות בביצה טרופה (שוב).אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.מבשלים מים, סוכר ולימון (חצוי) בסיר בינוני, על אש בינונית עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוציאים את הלימון וסוחטים את המיץ לתוך הסירופ.מוציאים את הבריוש מהתנור ומורחים עליו סירופ סוכר קר. טיפ:ניתן לפזר אבקת סוכר במקום סירופ סוכר לפני ההגשה.סירופ חם מורחים על מאפה קר, סירופ קר מורחים על מאפה חם.למידע נוסף ומתכוניםצילום מנחם גרייבסקי

תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית אינגליש קייק, עגולה או מרובעת

חומרים:
לבריוש:

500 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר, כמו מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
75 גרם (1/3 כוס + 1 כף) סוכר
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
152 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב, פושר
2 ביצים, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

למלית גבינה:

450 גרם (2 קופסאות) גבינת ריקוטה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כף גדושה פודינג וניל
1 כף גדושה קמח לבן בהיר
3/4 כוס מיני שוקולד צ'יפס
2 כפות ליקר שוקולד או קרמל (אופציונלי)

לסירופ סוכר:
1 כוס מים
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 לימון

אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה.
מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומעבדים כ-3 דקות במהירות נמוכה-בינונית.
מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-6 דקות, לקבלת בצק חלק ודביק מעט (אם דביק מדי ניתן להוסיף מעט קמח, אם יבש להוסיף מעט חלב או מים).
מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים במגבת נקייה ולחה ומניחים בצד 45 דקות עד שעה לתפיחה.
לאחר תפיחה ראשונה, טופחים קלות על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
מערבבים את כל חומרי המלית יחד.
שומרים במקרר עד לשימוש (עד 1 יום).
מרדדים את הבצק למלבן.
מורחים את מלית הגבינה, מגלגלים לגליל וחותכים לשושנים או לצמה.
מעבירים לתבנית, מורחים בביצה טרופה, מכסים בניילון ומניחים בצד 30-45 דקות לתפיחה שנייה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מורחים בעדינות בביצה טרופה (שוב).
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
מבשלים מים, סוכר ולימון (חצוי) בסיר בינוני, על אש בינונית עד שמסמיך.
מורידים מהאש, מוציאים את הלימון וסוחטים את המיץ לתוך הסירופ.
מוציאים את הבריוש מהתנור ומורחים עליו סירופ סוכר קר.

טיפ:
ניתן לפזר אבקת סוכר במקום סירופ סוכר לפני ההגשה.
סירופ חם מורחים על מאפה קר, סירופ קר מורחים על מאפה חם.

למידע נוסף ומתכונים

צילום מנחם גרייבסקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר