גלידה הכי טובה

איזה כיף שהגיע הקיץ! כבר בחיפושי להעשיר את הידע שלי ושלכם הקוראים הבנתי את מלחמת הגלידה הראשונה וזו מלחמת ה״מי המציא את הגלידה״? המלחמה השניה היא ״איפה המציאו את הגלידה״?

״יש לי גלידה
הכי טובה.
הכי טובה ומשובחה.
קנו ממנה ילדים
קו קו אה אה!
גלידה טובה!״

״בגדול״ היו אלו האיטלקים שהכינו לראשונה את הגלידה, ״בקטן״ היו גם את הערבים, הקיסר הרומי, הסינים, ממלכת פרס ושדרוג חלבי של צרפת, כולם טוענים לכתר בזמן שאנחנו נהנים.

בשנים האחרונות הושקו גלידות חדשות בשלל טעמים, צבעים ושמות ששמרו על שפיות וקור רוח (תרתי משמע) בחיינו.
רק בעשור האחרון התחלתי לאהוב גלידות וגיליתי שיש להם מקום הערצה שמור אצלי במקרר, רגעים נדירים ואהבת אמת בכל ביס ולק. אלפי דיאטות וצומות נשברו רק ממבט חטוף במקפיא הביתי בחיפוש אחר מרכיבים לארוחות צהריים.
אבל השוס האמיתי הוא בהכנת גלידה ביתית כזו שכל כפית שנכנסת לפה פוקחת עיניים וכל כפית שיוצאת מהפה מלווה ב״באמת את הכנת אותה?!״

העזתי והצלחתי להיכנס אל המטבח ולצאת ממנו עם מתכונים מנצחים.

מתכוני גלידות

מצרכים לגלידה:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה, רצוי שתהיה קרה מאוד
400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז ממותק

שידרוג לגלידת שוקולד:
2 כפות אבקת קקאו
100 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס עלית

לגלידת חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס:
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
100 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס
100 גרם בוטנים קלויים טבעיים קצוצים דק מאוד

אופן ההכנה:
בקערה מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.מוסיפים פנימה חלב מרוכז ומערבבים בעדינות עם מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
לגלידת שוקולד – מוסיפים פנימה אבקת קקאו ושוקולד קצוץ ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
לגלידת חמאת בוטנים ושוקולד צ’יפס – מוסיפים פנימה חמאת בוטנים, שוקולד קצוץ ובוטנים ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד של התוספות.
מקפיאים את הגלידה במשך 3 שעות לפחות ומגישים.
אפשר לפזר מעל כל דבר שרוצים, סירופ שוקולד, קרמל, שבבי בייגלה, גומי דובונים וכל המרבה הרי זה משובח.

מכירים את הלהיט החדש של הגלידות? הקראנץ׳ קורנפלקס.
לא הזדמן לי למצוא אותו ואני מאותם מאמינים שאם זה לא נמצא – אפשר לייצר.

גלידה קראנץ׳ קורנפלקס

ליבת הקורנפלקס:
4 כוסות קורנפלקס טחון דק מאוד
200 גרם שוקולד לבן מומס עם 4 כפות שמן,
מערבבים הכל יחד
ומשטחים בשתי תבניות אינגליש.
מכניסים למקפיא לכ – 10 דקות ולאחריהן מוציאים וחותכים לאצבעות ומחזירים למקפיא עד להרכבה.

לגלידה:
500 מל שמנת מתוקה רצוי שלא לוותר על שמנת 38% שומן
כוס וחצי קורנפלקס של אלופים או כל מותג אחר
לערבב את שניהם בקערה
ולהכניס למקרר לשעה.
לסנן את השמנת מהקורנפלקס לתוך קערה,
למעוך בעזרת כוס או מסננת את הקורנפלקס שכל השמנת תיצא,
ולהקציף לקצפת יציבה
להוסיף 300 גרם חלב מרוכז
כפית תמצית וניל ובתנועת קיפול לאחד לבלילה אחידה.
להעביר לשקית זילוף ולזלף מעט בתוך תבנית סיליקון גלידות.
מעל להניח את הליבה ואחריה את המקל ומעל שכבה נוספת של גלידה.
מכניסים להקפאה לכ – 6 שעות לפחות.

הכנת הציפוי:
400 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאת קקאו,
ממיסים יחד במיקרוגל ומוסיפים כ – ½ כוס קורנפלקס שבור גס ומערבבים.
מעבירים לכוס צרה וגבוהה שיהיה נוח, טובלים את הגלידה בשוקולד ומניחים על נייר אפייה.מכניסים להקפאה לכמה דקות.

המתכון לגלידות הבאות מבית אבי וניתן להכין אותן בעזרת מכונת גלידה.

גלידת מלון

מלון אחד
כוס סוכר
לטחון את המלון והסוכר ולהעביר לסיר בישול למשך כרבע שעה ערבוב רצוף לא לתת לרתוח .
להכניס למקרר
להקציף יחד:
כוס חלב
אבקת פודינג בטעם וניל
חצי כוס סוכר חום
גביע שמנת חמוצה
להוסיף את תמצית המלון לערבב היטב
להכניס למכונת ההקפאה

גלידת חמוץ חריף:
חצי ק"ג פירות יער קפוא
כוס סוכר
לטחון יחד עד דק ולהניח במקרר

שני חלמוני ביצה וכוס סוכר חום לערבב יחד לכיוון של הקצפה..
להוסיף את החלב להקצפה וגביע שמנת חמוצה לערבב טוב
להוסיף : כפית מלח . חצי כפית פפריקה חריפה כף גדושה שמן זית
אין שום טעות 🙂
לערבב טוב ולהקפאה במכונה.

גלידת שוקולד

כוסות שמנת צמחית להקצפה
כוס חלב
חצי כוס סוכר חום
100 גר פודינג שוקולד
כפית מלח
כפית נס קפה
גביע שמנת חמוצה
לערבב הכל עד כמעט הקצפה. להכניס למכונה לחצי שעה
טעים במיוחד.

יש דברים שהם רחוקים מלהסביר בכתב, תנסו גם אתם, מקסימום תצליחו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר