גפילטע פיש

מתכון לכ- 10-15 קציצותחומרים:1 קילו קרפיון4 ביצים½ כוס קמח מצה2 כפיות מלח½ כפית פלפל לבן4 כפות סוכר4 ליטר מיםאופן ההכנה:מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות. טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל.לעיסה מוסיפים שתי ביצים, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו- 1/4 כפית מלח. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן. מערבבים תוך כדי הרתחה. יוצרים קציצות של 100 גר' מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד. מצננים במקרר להוציא מהקירור, לפרוס כל קציצה ל- 5 פרוסות. לפרוס גזר לכל מנה, ולחלוט את הפרוסות במי הבישול של הגפילטע פיש.הגשה:ליצור משטח אחיד על הצלחת, להניח את פרוסות הדג עליו, לעטר בחזרת אדומה.

מתכון לכ- 10-15 קציצות

חומרים:
1 קילו קרפיון
4 ביצים
½ כוס קמח מצה
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל לבן
4 כפות סוכר
4 ליטר מים

אופן ההכנה:
מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות.
טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל.
לעיסה מוסיפים שתי ביצים, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו- 1/4 כפית מלח.
מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
מרתיחים בסיר 4 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן.
מערבבים תוך כדי הרתחה.
יוצרים קציצות של 100 גר' מהעיסה ושמים במים.
מבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
מקררים מעט ומניחים בצד.
מצננים במקרר
להוציא מהקירור, לפרוס כל קציצה ל- 5 פרוסות.
לפרוס גזר לכל מנה, ולחלוט את הפרוסות במי הבישול של הגפילטע פיש.

הגשה:
ליצור משטח אחיד על הצלחת, להניח את פרוסות הדג עליו, לעטר בחזרת אדומה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר