לביבות גזר וג'ינג'ר

לביבות גזר וג'ינג'ר עם סלסה תפוחים, בצל ירוק ופלפל חריףחומרים לכ-10 לביבות:½ קילו גזר מנוקה ומגורר גס (כ-4 כוסות)2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר (או ½ 1 כפיות אבקת זנגביל)1 כפית מלח1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי½ כפית אבקת אפייה3 ביצים טרופות קלות¼ כוס קמח רב-שימושי של שטיבל6-7 כפות שמן קנולה לטיגון אופן ההכנה:שוטפים ומנקים את הגזר ומגררים על הצד הגס של הפומפייה.בקערה בינונית, בעזרת כף עץ, מערבבים גזר, ג'ינג'ר, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מדידה של ¼ כוס עם ¼ כוס מהתערובת ולוחצים למעלה להדק. הופכים ומניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד. הלביבות יהיו בצבע כתום עז אך מושחמות קלות בכל צד. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם הסלסה. חומרים לסלסה תפוחים, בצל ירוק ופלפל חריף:4 תפוחים קשים בינוניים (אפשר ירוק או אדום)½ כפית בצל ירוק קצוץ דק מאד (לבן וחלק מהירוק)3-4 כפות פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאד2 כפות + 2 כפיות דבש מזן בהיר4 כפיות קליפת לימון או ליים מגוררתמלח לפי הטעם אופן ההכנה:מקלפים, מוציאים את הליבה ומגררים את התפוחים בצד הגס של הפומפייה שמעמידים מעל קערה כדי לאגור נוזלים. מוסיפים בצל ירוק ופלפל חריף.בקערה קטנה מערבבים דבש, מיץ לימון וקליפת לימון.יוצקים על התפוחים. מתבלים במלח ומגישים.טיפ:ניתן להכין את הסלסה בצורה יבשה יותר, ע"י סינון הנוזלים לאחר שמגררים את התפוחים. שומרים בצד ומוסיפים כמה שרוצים בסוף לקבלת המרקם הרצוי. מתוך הספר "פשוט בריא", צילום דניה ויינר

לביבות גזר וג'ינג'ר עם סלסה תפוחים, בצל ירוק ופלפל חריף

חומרים לכ-10 לביבות:
½ קילו גזר מנוקה ומגורר גס (כ-4 כוסות)
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר (או ½ 1 כפיות אבקת זנגביל)
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
½ כפית אבקת אפייה
3 ביצים טרופות קלות
¼ כוס קמח רב-שימושי של שטיבל
6-7 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים את הגזר ומגררים על הצד הגס של הפומפייה.
בקערה בינונית, בעזרת כף עץ, מערבבים גזר, ג'ינג'ר, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה.
בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מדידה של ¼ כוס עם ¼ כוס מהתערובת ולוחצים למעלה להדק.
הופכים ומניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית.
חוזרים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד.
הלביבות יהיו בצבע כתום עז אך מושחמות קלות בכל צד.
מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם הסלסה.

 חומרים לסלסה תפוחים, בצל ירוק ופלפל חריף:
4 תפוחים קשים בינוניים (אפשר ירוק או אדום)
½ כפית בצל ירוק קצוץ דק מאד (לבן וחלק מהירוק)
3-4 כפות פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאד
2 כפות + 2 כפיות דבש מזן בהיר
4 כפיות קליפת לימון או ליים מגוררת
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
מקלפים, מוציאים את הליבה ומגררים את התפוחים בצד הגס של הפומפייה שמעמידים מעל קערה כדי לאגור נוזלים.
מוסיפים בצל ירוק ופלפל חריף.
בקערה קטנה מערבבים דבש, מיץ לימון וקליפת לימון.
יוצקים על התפוחים.
מתבלים במלח ומגישים.

טיפ:
ניתן להכין את הסלסה בצורה יבשה יותר, ע"י סינון הנוזלים לאחר שמגררים את התפוחים.
שומרים בצד ומוסיפים כמה שרוצים בסוף לקבלת המרקם הרצוי.

מתוך הספר "פשוט בריא", צילום דניה ויינר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר